6 semne ca mariajul tau este in pericol

Menținerea unei căsătorii  are nevoie de intenționalitate. La fel ca si in alte relații, în cazul în care căsătoria ta nu primește timpul necesar și atenția, se va deteriora.

Cuplurile au tendința de a intra în căsătorii cu așteptări mari, aducând ambele istorii proprii de nevoi nesatisfăcute și dezamagiri. Așteptarea nerostită pe care partenerul tau  o are   si modul in care doreste sa fie iubit este adesea o configurare pentru eșec.

Apatia și disprețul într-o căsătorie sunt semne de avertizare că mariajul tau are nevoie de atentie, și numărul unu predictor de divorț este  evitarea conflictelor. Deci, în cazul în care tu și partenerul tău incercati din rasputeri sa  evitati conflictul și va lipsesc abilitățile de rezolvare a conflictelor, căsătoria ta poate fi în pericol.

Dr. John Gottman,  terapeut de familie si cercetator pe teme de căsătorie, a efectuat studii în intervalul a 40 de ani pentru a determina predictorii unui divorț. Studiile sale au arătat că aceste șase caracteristici de comunicare prezic  riscul de divorț cu 91% precizie.

În cazul în care dinamica în căsnicia ta se potriveste cu aceste modele, sansa ta de divorț este mare:

6 semne ca mariajul tau este in pericol

1. Conversatii dure.  Sa incepi o conversație sau un conflict cu sarcasm, acuzații, critici sau comentarii derogatorii este periculos pentru o căsătorie. Inițierea unei conversații in mod aspru, va duce probabil la un final   fără rezoluție.

2. Cei patru călăreți. Gottman identifică acestia ca disprețul, critica, defensiva și blocajul. Cercetările sale arată ca o corelație între aceste caracteristici de comunicare cu partenerul tau creste drastic riscul de divorț.

3. Negativitate. Tu și / sau soțul va copleșiti   reciproc cu negativitate, care cauzează  un blocaj emoțional  și detașare de la relația voastră. Când tu sau partenerul tau va barati brusc  cu critici sau dispreț, acest lucru duce la renuntare și de multe ori, in timp, duce la dispreț.

4. Limbajul trupului. Atunci când unul sau ambii parteneri devin copleșiți de negativitate, aceasta duce la schimbari fiziologice in organism. Accelerarea bătăilor inimii, o secretie de adrenalina si o crestere a tensiunii arteriale apar, iar aceste răspunsuri fiziologice se opun capacitatii de a rezolva în mod eficient conflictele. Furia declanseaza un raspuns lupta sau fugi, rezultând renuntarea și / sau blocajul  partenerului.

5. Încercări nereușite de a rezolva un conflict. În cazul în care conflictul nu este rezolvat sau  un singur partener doreste asta, probabilitatea de divorț creste. Rezolvarea conflictelor este imperativă în menținerea unei relațiii sănătoase. Blocajul este lipsa de voință de a se angaja într-o conversație și soluționarea  unui conflict.

6. Amintiri neplăcute. Cuplurile care se împotmolesc vizionează relația lor printr-o lentila negativa la rescrierea istoriei, care este de multe ori distorsionată. Această perspectivă negativă extremă afectează percepția istorică, prezentă și viitoare a relației și contribuie la dispariția unei căsătorii.

Dick Schwartz, un alt lider al căsătoriei și terapeut de familie, precum și fondator al Centrului pentru Leadership  și sisteme interne de familie, scrie în cartea sa ca  așteptarile intr-o căsătorie   de multe ori  se soldeaza cu un eșec de la început din cauza speranței că partenerul  va fi  ”răscumpărător” și iti va îndeplini  toate nevoile nesatisfacute. Această așteptare  va duce în mod inevitabil la dezamăgire și discordie.

Nici un partener nu  poate îndeplini și răscumpăra pe altul. Unul trebuie să învețe mai întâi cum să  fie  capabil să se conecteze cu celalalt, sa dezvolte capacitatea de  naturala  pentru îngrijire, compasiune si curaj. Prin identificarea și lucrul cu propria poveste, precum și emoțiile și credințele pe care le dețineti, sunteți în stare să vă conectați cu sinele vostru și cu al partenerului.

Capacitatea de a va controla pe sine, vă va permite să evitati așteptarea partenerului de a-i îndeplini nevoile  nesatisfăcute și, prin urmare, eliminarea constantă a dezamăgirii. La rândul său, acest lucru va construi scena pentru rezolvarea conflictului în așa fel încât fiecare partener sa se simta auzit și înțeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *