Cate ceva despre afectiunile unghiilor

Remedii.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: lămâi, măsline, portocale, urzică.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Fragilitatea unghiilor constă printre altele în tendinţa de a se îngroşa şi/sau de a se crăpa uşor la cel mai mic traumatism.

-La fiecare 2 zile băgaţi unghiile în suferinţă, seara înainte de culcare (de exemplu când vă uitaţi la televizor) într-un bol în care aţi pus un amestec bine omogenizat compus din ulei de măsline (Olea europea) şi o lingură de oţet de vin cu un vârf de cuţit de acid boric (de la farmacie), timp de 15 minute, după care se lasă să se usuce fără să fie şterse.

-Sistematic după fiecare spălare pe mâini, frecaţi unghiile cu pulpa unei lămâi (Citrus lemoniu) după ce aţi tăiat-o.

-Cură continuă: în fiecare dimineaţă o lingură de boabe de polen, înmuiate într-un pahar cu suc de portocale (Citrum auratium dulcis) obţinut din fructe proaspete.

-Drojdie de bere (2-3g de pudră) în capsule luate în 2 prize, dimineaţa şi seara cu un pahar de apă la începutul mesei. Se poate lua odată cu sucul de portocale şi cu bobiţele de polen.

-Se consumă zilnic 2 g de urzică (Urtica dioica) pulbere dimineaţa şi seara după mese.

Schimbarea culorii.

Coloraţia normală a unghiilor este roz din cauză că prin transparenţa lamei unghiale se pot vedea capilarele patului unghial. Această coloraţie normală se poate modifica, în diferite nuanţe. Coloraţia albă se numeşte leuconichie. Ea poate fi totală, adică să intereseze unghia în întregime, ca în vitiligo, albinism, nevrite, sau după afecţiuni grave, sau poate fi parţială. Leuconichia parţială este forma obişnuită a afecţiunii şi este numită curent leuconichie, fără alt calificativ.  Ea se caracterizează prin pete de culoare albă care apar pe lama unghială, pete ce pot fi distribuite regulat (liniar, etc) sau neregulat. Aceste pete răsar de obicei la nivelul rădăcinii unghiei, de unde ajung spre marginea ei liberă, o dată cu creşterea ei. Apariţia leuconichiei este pusă în legătură cu afecţiunile generale, mai ales de natură endocrină.Cate ceva despre afectiunile unghiilor

În icter unghiile sunt galbene. În cianoză, stări caşectice, colaps periferic, ele sunt violete. În cangrenă (boala Raynaud, arterite) ele devin aproape negre.  Tot negru apare şi hematomul subunghial post- traumatic, urmat de obicei de eliminarea unghiei. Diferite profesii (coafori, muncitori în industria coloranţilor) pot prezenta stigmate profesionale sub forma impregnării unghiilor cu diferite substanţe.

S-a descris sub denumirea de arc violaceu o dungă semicirculară de culoare violacee situată în vecinătatea lunulei. Acest arc este considerat, de unii clinicieni, drept un stigmat sifilitic.

Se vor trata bolile care produc aceste modificări.

Petele albe si striurile reprezinta o suferinta a organismului

Daca unghiile dumneavoastra nu sint atit de puternice si de sanatoase pe cit v-ati dori, acesta poate fi un indiciu asupra faptului ca trebuie sa va controlati starea generala de sanatate si alimentatia.

Daca aveti striuri de-a lungul unghiei acesta poate fi un indiciu al deficitului de fier din organism.

Daca unghiile prezinta pete albe se pune problema unui deficit de zinc sau vitamina A, in timp ce micile santuri si adincituri indica o anemie a organismului sau o lipsa de calciu. Evident, este nevoie de parerea unui medic care sa confirme toate aceste semne.

Unghiile friabile pot fi rezultatul unei boli a sistemului digestiv si atunci este bine sa beti o lingurita de otet de mere diluat intr-un pahar cu apa inaintea meselor.

Sint mai multi factori care pot contribui la deteriorarea unghiilor, cum ar fi detergentii puternici sau contactul permanent cu chimicalele care se gasesc in preparatele pentru unghii (oja, acetona etc.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *