Abu Dhabi, intre lux si traditie

Oraşul Abu Dhabi este capitala marelui stat al Emiratelor Arabe Unite . Substanţiala bogaţie în petrol a emiratelor proporţional cuplată cu numarul mic al populaţiei , a permis oraşului Abu Dhabi sa-şi canalizeze veniturile în infrastructura şi dezvoltare , fapt ce a condus la o rapidă modernizare . Astăzi , oraşul Abu Dhabi este unul dintre cela mai moderne din lume şi cuprinde parcuri şi grădini vaste , bulevarde mărginite de copaci şi zgârie – nori ultra moderni .

Abu Dhabi, intre lux si traditie

  Economia crescută a Emiratelor Arabe Unite a atras o enormă populaţie de muncitori imigranţi , ce acum comprimă aproximativ 90% din întreaga populaţie a ţării . Acesta este de fapt unul dintre primele lucruri pe care le observi , cand soseşti în Abu Dhabi . În ciuda acestui val de influenţe moderne , Abu Dhabi a avut grijă sa-şi păstreze cultura şi tradiţiile . Unele dintre locurile pe care ar trebui să le vizitezi sau lucrurile pe care ar trebui să le faci când ajungi în Abu Dhabi includ :

Abu Dhabi, intre lux si traditie

  Vizitarea moscheii Şeicului Zeyed (Sheikh Zeyed Mosque): Aceasta masivă piesă de arhitectură (a şasea moschee ca mărime din lume) este uşor accesibilă din centrul oraşului Abu Dhabi prin intermediul serviciului regulat de autobuze. De reţinut că , cei care nu sunt adepţi ai religiei musulmane au permisiunea sa intre în moschee doar în zilele de sâmbătă până joi , în timpul orelor dimineţii . În mod firesc accesul turiştilor este interzis vinerea , deoarece aceasta este ziua de rugăciune.   Abu Dhabi, intre lux si traditie Safari în deşert: Vizita în oricare din Emiratele Unite ale Arabiei ar fi incompletă daca nu ai abuza de renumitul safari din deşert . Datorită căldurii mistuitoare a deşertului , excursiile sunt programate după amiaza târziu şi durează până-n seară . În timp ce călătoria cu marile vehicule 4×4 peste dune este fară îndoială cel mai de neuitat element din cadrul safariului, pachetul de safari mai include de obicei o plimbare cu cămila , un bufet arăbesc autentic şi în unele cazuri divertisment din partea unei dansatoare din buric . Centrele comerciale: Deşi de multe ori a fost aşezat în umbra fratelui sau oraşul Dubai , în ceea ce priveşte cumpărăturile , Abu Dhabi îşi rezervă dreptul de a fi considerat la nivel mondial drept paradisul cumpărătorilor . Printre centrele comerciale de top din Abu Dhabi se numără : Abu Dhabi Mall , Marina Mall (situat în apropierea hotelului Emirate Palace ce a fost construit cu un cost de 3 miliarde de dolari ), Khalidiya Mall şi Al Wahda Mall .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *