Accepta-te, cu calitati si defecte!

Cât de importantă este imaginea pe care o ai despre tine? Într-adevăr, acest lucru este foarte important astăzi pentru ca felul in care o femeie se percepe va afecta modul în care ea interacționează cu ceilalți în fiecare zi. Deoarece femeile sunt bombardate cu imagini de corpuri perfecte și modele cu arata perfect, oricarei femei i se pare ca nu arata asa cum ar trebui si nu este impacata cu aspectul ei. Deși nu este nimic în neregulă cu a face îmbunătățiri acolo unde este necesar și cu dorinta de a arata cât mai atractiva, reconcilierea cu propria persoana este vitala pentru o stare buna de sanatate emotionala.

Dacă iti este greu sa te accepti asa cum esti si sa te regasesti in mod constant jenata sau iti e rușine de cum arati, mai întâi ia în considerare modul în care acest lucru iti afecteaza relatiile. Ai putea fi timida si sa stai departe de anumite proiecte de la birou. Ai putea fi ezitanta de a întâlni oameni noi, pentru că presupui că te vor judeca in functie de modul in care arati. In relatiile intime, ai putea fi timida în dormitor, deoarece nu vrei ca partenerul tau sa se uite la tine.

 

Accepta-te, cu calitati si defecte!

 

Toate aceste lucruri pot fi foarte dăunătoare pentru tine in ansamblu. Ai putea pierde relații și oportunități, sa ai o viata sexuala nesatisfacatoare, și gânduri negative despre tine în fiecare zi. Mai degrabă decât să permiti acestor gânduri nesănătoase să se agraveze, de ce să nu incepti sa-ti iubesti corpul si te accepti pe tine?

Pentru a face acest lucru, în primul rând în considerare toate trăsăturile pozitive. Este posibil să nu fii înalta și subțire ca un model, dar poate esti frumoasa sau ai picioare tonifiate sau spatele frumos. Sau, de asemenea, ai pielea netedă, ochi frumoși, un par stralucitor si bogat, sau un zâmbet frumos. Nu respinge caracteristicile pe care le ai, care sunt atractive și aminteste-ti de acestea în fiecare zi.

 Accepta-te asa cum esti

Următorul lucru care trebuie facut este sa accepti caracteristicile care nu sunt atât de atractive. Poate fi dificil de acceptat ca ai riduri sau cateva kilograme in plus, dar un mod de a face acest lucru este să privim în jurul nostru și sa observam că marea majoritate a oamenilor au defecte și imperfecțiuni la fel ca tine. Data viitoare când te afli în mall sau supermarket, observa câte femei arata ca supermodelele sau   daca arata ca pe coperta unei reviste! Iti vei da seama că tu nu arati mai rău decât oricine altcineva și acest lucru te poate ajuta sa iti accepti corpul.

 

Accepta-te, cu calitati si defecte!

 

Lucreaza la acest lucru în fiecare zi, si învata să apreciezi trăsăturile tale bune și să accepti ca nimeni nu este perfect. Fă tot ce poți pentru a-ti îmbunătăți aspectul.

Gandeste-te ca esti mai mult decât părți ale corpului individuale. În loc sa te concentrezi pe anumite caracteristici fizice, aminteste-ti că esti o persoană unică, cu o serie de daruri speciale și talente. Ai un talent la calculatoare? Stii sa canti? Găseste timp pentru activitățile care te fac sa te simti bine.

Bucura-te de corpul tau

În loc sa faci exercitii pentru a ajunge la o greutate țintă, savureaza bucuria de mișcare de dragul ei. Petrece câteva minute de mers pe jos cu un prieten în fiecare zi sau cauta oportunități mai active:mergi pe scări în loc de lift sau în parc, pe cât posibil.
Exerseaza gandirea pozitiva

Gândirea pozitivă este o parte esențială a vieții sănătoase, care afectează în mod direct partea fizică și mentală in bine. Concentreaza-te pe realizările, abilitățile și stilul de viata. Acceptă-te asa cum ești și fii mândra de cine ești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *