Acupunctura

Acupunctura a luat nastere in China cu 5000 de ani in urma. Astazi este utilizata cu succes pe intreaga planeta si este una dintre coloanele de rezistenta a medicinei chinezesti.
Rezultatele tratamentului acupunctural consta in eliminarea si distrugerea dezechilibrelor energetice de orice fel, ce apar in cadrul acestui sistem.

Atat in Orientul Mijlociu cat si in Occident, exista nenumarate tehnici de practicare a acupuncturii. Dar cele mai comune metode disponibile vesticilor sunt dupa cum urmeaza:
Acupunctura Traditionala chinezeasca (MTC) care de obicei combina acupunctura cu ierburile chinezesti. Dar acupunctura clasica foloseste o tehnica diferita de folosire a acelor si este complet independenta de folosirea ierburilor.
Acupunctura japoneza foloseste ace mai mici decat cele folosite in alte tipuri de practici. Acupunctura medicala se refera la o acupunctura practicata de un medic specialist.
Acupunctura ariculara trateaza afectiunile intregului organism prin utilizarea punctelor esentiale de la nivelul urechii.
Electro-acupunctura foloseste stimuli electrici la nivelul acelor de acupunctura.

Pe langa folosirea acelor, exista si alte metode de stimulare care sunt de asemenea considerate forme de acupunctura. Acestea includ folosirea caldurii obtinute din arderea ierburilor aplicate pe meridianele energetice ale organismului dar si asezarea amestecului de plante pe aceste puncte specifice.

Cercetarile pentru demonstrarea eficacitatii acupuncturii presupun diferite si numeroase provocari . Acestea cuprind o diversitate de abordari precum: practica unui tratament individualizat pentru fiecare pacient, facandu-se diferenta intre tipul de piele al practicantilor si separarea rezultatelor acupuncturii de efectele placebo (adica modul in care increderea pacientului in aceasta tehnica ii amelioreaza simptomele unei boli si rezultatele pe care acesta le resimte cu adevarat)

Bazate pe istoria indelungata a acestui sistem complex de diagnosticare, tratare si preventie a acestei practici, numita acupunctura, atat Organizatia Mondiala a Sanatatii cat si Institutul National pentru sanatate, au descoperit si identificat multe motive pentru care aceasta ramura a medicinii chinezesti, poate fi recomandata aproape tuturor persoanelor. Dar oricum, la fel ca si multe alte metode medicale traditionale care nu au inca o baza stiintifica, acupunctura necesita inca o cercetare aprofundata pentru a putea fi explicata si dovedita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *