Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

De obicei, toaleta și cosul de gunoi sunt considerate a fi locurile cele mai pline de bacterii în casa. Dar, vei fi șocata sa știi că diferite tipuri de germeni invizibili și bacterii cresc, de asemenea, pe suprafețele  diverselor articole de uz casnic pe care le folosim în viața de zi cu zi. Unele dintre acestea sunt foarte surprinzătoare, deoarece sunt elementele cele mai frecvent utilizate și niciodată nu s-ar fi crezut că sunt cele mai pline de bacterii. Câteva astfel de lucruri pe care se pot răspândi considerabil germenii sunt prezentate mai jos. Chiar dacă cei mai multi dintre germeni nu sunt dăunători, unii sunt într-adevăr foarte periculosi și pot provoca boli infectioase. În scopul de a duce o viață sănătoasă, trebuie să stai departe de acesti germeni periculosi. Evident, este imposibil să scapi de toti microbii și bacteriile, dar poți oricând lua unele măsuri de prevenire pentru a proteja familia de boli.

Periuța de dinți

Cei mai mulți dintre noi nu suntem constienti de faptul ca periuta de dinti este într-adevăr cel mai plin de bacterii obiect din casa. S-a constatat că o periuță de dinți deschisă poate conține mai mult de 100 de milioane de bacterii, inclusiv E.coli (care poate provoca diaree) și stafilococi (responsabili pentru infecții ale pielii). Prin folosirea unei periute de dinti murdare, toti acesti microbi și bacterii vor fi transferati în gură și, ulterior, vor intra în fluxul sanguin. În acest fel, o periuta de dinti te poate   imbolnavi, dacă nu ai grijă de ea în mod corespunzător.

Sfaturi pentru a păstra periuta de dinti curata: Nu depozitați periuta de dinti langa toaleta, sau păstrați-o în dulapul cu medicamente. După ce periati dintii, asigurați-vă că clatiti periuta de dinti cu apă de la robinet. Întotdeauna păstrați-o uscata. Nu lăsați periuta de dinti situată culcat. În schimb, păstrați-o în poziție verticală într-un suport. Nu împărtiti niciodată periuta de dinti cu altcineva. În plus, asigurați-vă că înlocuiti periuta de dinti la fiecare trei luni.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

Tastaturile

Este într-adevăr șocant pentru mulți oameni să știe că tastaturile poarta de 5 ori mai multi germeni decât un scaun de toaletă. Acest lucru înseamnă că tastatura poate fi un teren propice pentru mulți germeni nocivi inclusiv E. coli și stafilococi. Mai mult decât atât, dacă împărtiti PC-ul cu prietenii și alți membri ai familiei, sau mancati în timp ce stati in fata calculatorului, atunci cu siguranță tastatura va conține o serie de germeni periculosi. Cu toate acestea,pot disparea dacă o curățați regulat.

Sfaturi pentru a păstra tastatura curata: Curățați tastatura cu ajutorul unui dezinfectant. Puteți scapa de mizeria din spațiile mici dintre taste cu ajutorul unui bat de ureche. Asigurați-vă că va spalati pe mâini în mod corespunzător înainte și după utilizarea PC-ului. În plus, nu trebuie să utilizați tastatura în timp ce mancati.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

Perna de dormit

O serie de studii au arătat că pernele moi si confortabile pe care ne odihnim capul în fiecare noapte sunt, de asemenea, încărcate cu diferite tipuri de microbi și bacterii. De fapt ar putea conține chiar mai multe bacterii decât în baie. Perna poate absorbi microbi din piele si atmosfera, și, prin urmare, să devină un teren propice pentru bacterii, mucegai și acarieni. Odată cu trecerea timpului, acesti germeni pot intra în materialul interior al pernei. Prin urmare, pernele vechi au mai mari sanse de a deveni contaminate.

Sfaturi pentru a păstra pernele curata: Ar trebui să înlocuiesti toate pernele din doi în doi ani. Dacă aveți alergii la praf schimbati atunci perna mai des. Mai mult decât atât, în mod obligatoriu spălați perna cel puțin de două ori într-o lună. De asemenea, este sugerat să se scuture perna frecvent și se lase să stea în lumina soarelui aproximativ patru-șase ore. O altă modalitate rapidă de a ucide toti acesti germeni este de a pune pernele în uscător pentru aproximativ 20 de minute la foc mare. Faceti acest lucru cel puțin o dată pe lună.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

 Piaptanul

Parul tau este o parte a corpului in care sudoarea și murdăria sunt acumulate. De fiecare dată când treceți un piaptan prin păr, toată murdăria, uleiurile, germenii, și fulgii de piele uscată trec prin el. Mai târziu, când executați o pieptanare acesti germeni vor fi transferati înapoi în scalp. Prezența anumitor bacterii, cum ar fi stafilococii, poate provoca chiar infecții. Prin urmare, este important sa curățam piaptanul regulat.

Sfaturi pentru a vă menține piaptanul curat: Nu contează cât de curat e piaptanul, este recomandat să-l înlocuiesti cel puțin o dată în fiecare an, și să mențiii starea de sănătate a scalpului și a părului. Pentru a steriliza piaptanul pune apa calduta intr-un bol de dimensiuni medii, adauga 1 lingurita de suc de lamaie în ea, și apoi lasă piaptanul în ea timp de câteva ore înainte de a-l utiliza din nou. Fa acest lucru cel puțin o dată în fiecare săptămână.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

 Telecomenzile

Telecomanda televizorului este, probabil, una dintre cele mai pline de germeni elemente din casa ta. Fiecare membru al unei case folosește telecomanda în timp ce se uita la TV, dar nimeni nu o curăța. Faptul  că atât de mulți oameni ating o singură telecomandă o face o fabrică de germeni perfectă. Mai mult decât atât, orice membru care suferă de gripa poate transmite virusul periculos pentru alți membri ai familiei, prin telecomanda.

Sfaturi pentru a păstra telecomanda curata: servetelele dezinfectante nu sunt foarte utile pentru curățare fiindca nu intra în crăpături. Deci, cel mai bun mod de a ține la distanță germenii este o husa protectoare de plastic . Prin acoperire, puteți menține mereu standardele corecte de igienă.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

 Căștile

Veți fi absolut surprinsi să aflati că pot adaposti de fapt, murdărie, ceara de ureche, particule de sudoare, și chiar bacterii si virusi. Ori de câte ori pui căștile pentru a te bucura de muzică, toti germenii si virusii intra în urechi de la aparat și pot provoca infecții ale urechii foarte urate. Conform cercetărilor efectuate de Institutul National de Sanatate, purtând căști pentru o durată de doar 1 oră poate crește semnificativ nivelul de germeni în urechi de aproape 700 de ori.

Sfaturi pentru a păstra căștile curate: Evitați schimbul de căști cu orice altcineva, ca poate duce la luarea diferitelor boli de la o persoana la alta. Cel mai simplu mod este de a curăța pur și simplu căștile folosind o soluție de săpun simplu.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

Prosoapele

Prosoapele de baie nu absorb doar umezeala din organism, ele absorb germenii de pe piele. De fiecare dată când folosiți un prosop, numeroase celule moarte ale pielii se vor lipi de el. Aceste celule servesc ca hrană pentru bacterii. Ce e și mai problematic este multiplicarea bacteriilor pe suprafata umeda si calda a prosopului în cazul în care acesta nu este uscat în mod corespunzător. Acum, cand reutilizați  prosoapele, toate aceste bacterii se vor transfera înapoi pe corp, cauzand diferite tipuri de infectii ale pielii.

Sfaturi pentru a vă menține prosoapele de baie curate: După fiecare utilizare, spălați prosoapele pentru a le menține curate. Agatati prosoapele în așa fel încât să maximizeze uscarea lor. În al doilea rând, nu împărtiti niciodată prosoapele cu nimeni. Pentru aceasta, cel mai bun mod este de a cumpăra diferite prosoape colorate pentru fiecare membru al familiei, astfel încât să nu se schimbe accidental prosoapele cu alți membri.

 

Obiecte din casa ta care adapostesc bacterii

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *