Aerobicul, necesar pentru sanatate

Ce este un exercitiu aerobic?

De asemenea, cunoscute sub numele de exercitii cardiovasculare,  constituie o activitate susținută, ritmica, care implica grupele musculare mari. Exercitiile aerobice fac plamanii sa munceasca mai mult iar nevoia corpului de oxigen este crescuta.

Care sunt beneficiile exercitiilor aerobice?

Există numeroase beneficii pentru sănătate și bunăstarea generală care urmează să fie obținute din exercitiile cardiovasculare regulate:

-Creșterea nivelurilor de energie
-Reduc stresul și confera o sănătatea mentală mai bună
(Din cauza eliberarii de endorfine în creier)
– Imbunatatesc ritmul cardiac și eficiența pulmonara
-Reduc tensiunea arterială, frecvența cardiacă de repaus și riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord.

 

Aerobicul, necesar pentru sanatate

Au exercitii aerobice efect in pierderea in greutate?

Greutatea se pierde prin crearea unui deficit de calorii, ardem mai multe calorii decât  luam, iar întreprinderea activităților care ard cantități mari de calorii este un acompaniament excelent pentru o dietă săracă în calorii controlata pentru a ajuta la pierderea acelor kilograme nedorite.
De exemplu, o jumatate de ora de jogging cu ritm scăzut poate arde aproximativ 300 de calorii. Acest lucru poate aduce o contribuție substanțială la realizarea deficitului de calorii necesar pentru a pierde in greutate.

Exerciții de aerobic la domiciliu:

Nu este necesar sa mergi la o sală de sport sau sa iesi in mijlocul iernii pentru un antrenament aerobic. Există o serie de exerciții pe care le puteți face în intimitatea propriei case.
Cele mai ieftine opțiuni sunt CD-ul favorit și dansul în camera de zi.
Există, de asemenea, o serie tot mai mare de produse la prețuri accesibile de fitness disponibile, corzi, hula-hoops, covorașe de dans pe care le puteți utiliza cu exercițiile video, astfel încât să va puteți antrena cu celebritatea preferată.

 

Aerobicul, necesar pentru sanatate

 

Exerciții de aerobic în aer liber:

Chiar si o plimbare vioaie poate fi suficienta pentru a beneficia de exercitii aerobice, atâta timp cât ritmul cardiac este crescut și  respirați mai repede.  Joggingul sau o plimbare cu bicicleta atunci când vremea este frumoasă sunt bune ca exercitii aerobice. Beneficiile reale ale exercitiilor aerobice provin din mișcarea constantă.

Aerobic la sala de sport

Sala de gimnastica locala va oferi o mare varietate de opțiuni de aerobic, cum ar fi benzile de alergare, biciclete de exercițiu, astfel încât să puteți începe antrenamentul. Poate fi o idee bună să diversificati între diverse aparate si viteze diferite de niveluri de rezistență.
Pentru cele care preferă să lucreze ca parte a unui grup, in sali de gimnastica, exista diverse forme de dans, zumba si aerobic cu un instructor calificat pentru a obține cele mai multe beneficii din antrenament .
Dacă aveți acces la o piscină, înotul este, de asemenea, o activitate foarte eficienta cardio. Este adesea cea potrivită pentru persoanele care au avut leziuni sau probleme ale mușchilor sau articulațiilor.

 

Aerobicul, necesar pentru sanatate

 

Cât de des sa facem aerobic
Fitnessul cardiovascular este recomandat în general intre 3 și 5 ori pe săptămână pentru 30-60 de minute, inclusiv incalzirea.
Principalul lucru este să va asigurati că inima si plamanii lucreaza destul de mult si suficient pentru a obține beneficiile exercitiilor aerobice, dar nu atât de mult încât sa existe vreun risc. Pentru a verifica dacă  lucrati la intensitatea corectă, ar trebui ca in timp ce respirati sa puteti vorbi.
Este important sa începi încet. In cazul în care simti ca o jumătate de oră e prea mult, începe cu 10 minute pentru prima săptămână, apoi crește la 15 sau 20 de minute săptămâna viitoare și așa mai departe, până când te simți confortabil cu exercitiile.
Asigurați-vă că va ascultati corpul. E ok ca mușchii să fie obositi, dar dacă ei sau articulațiile încep să vă doara sau respiratia devine inconfortabila încetiniti sau opriti-va pentru a va asigura că vă aflați într-o stare corespunzătoare pentru sesiunea următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *