Afinele si capsunele previn atacul de cord la femei

Potrivit studiilor, femeile tinere și de vârstă mijlocie care consuma afine și căpșune  în mod regulat au risc redus de a face atac de cord mai tarziu.

Antocianinele sunt antioxidanti, substante care se gasesc in plante care protejeaza si repara celulele de la daune. Antocianinele le luam din capsune, afine, și alte fructe și legume.

Studiul a urmarit peste 93.000 de femei timp de 18 ani. Femeile, cu varsta intre 25 – 42 au raportat cu privire la dieta lor, la fiecare patru ani.

O tendință spre risc mai mic de atac de cord a fost găsit la femeile care au mancat mai mult de trei portii de afine și căpșune pe săptămână, comparativ cu cele care au mancat mai putine portii. O portie este de aproximativ o jumătate de ceașcă.Afinele si capsunele previn atacul de cord la femei

“Substanțele prezente în mod natural în fructe roșii / albastre  și legume pot reduce riscul unui atac de cord cu 32% la femeile tinere și de vârstă mijlocie”, spune dr. Cassidy Aedin, un cercetator de la Universitatea   East  din Marea Britanie

Noile descoperiri arata ca o dieta bogata in fructe si legume este legată de boli de inima mai scazute, spune C. Noel Bairey Merz, director al Centrului Inimii Barbra Streisand de la spitalul Cedars-Sinai Institutul Inimii din Los Angeles .

Merz spune studiul observațional  dovedește că fructele de padure ajuta la sanatatea inimii. Femeile care nu mananca fructe de padure pot avea, de asemenea, alte obiceiuri sanatoase care ar putea preveni atacurile de cord.

Cercetatorii au ales afine și căpșune, deoarece acestea sunt printre cele mai frecvent consumate fructe de padure.

 

Afinele si capsunele previn atacul de cord la femei

 

Ei au împărțit femeile în cinci grupuri bazate pe cât de multe fructe au mâncat. Femeile care au mancat cele mai multe fructe de padure au avut cel mai mare impact asupra riscului de atac de cord.

Cassidy si echipa sa, de asemenea, s-au uitat la alti factori care sunt cunoscuti ca ar creste riscul de atac de cord. Acestia au inclus vârsta, tensiunea arterială ridicată, un istoric familial de atac de cord, supraponderabilitatea sau obezitatea, exercitiile fizice, fumatul, și cafeina.

Femeile care au mancat mai multe fructe au raportat, de asemenea, alte obiceiuri sanatoase pentru inima-, cum ar fi lipsa fumatului si exercitii fizice regulate.

Femeile si atacurile de cord: Reducerea riscului în perspectivă

Cassidy spune ca studiul s-a axat pe femeile mai tinere, deoarece nu există multe cercetari cu privire la prevenirea atacurilor de cord din aceasta grupa de varsta.

Deși scăderea reală a numărului de atacuri de cord a fost mic, Cassidy consideră că consumarea antocianinei din fructe si legume timpuriu ar putea conta mai târziu, atunci când riscul unui atac de cord apare odata cu vârsta.

Substanțele pot lucra la îmbunătățirea HDL colesterolul “bun”, spun cercetatorii. Ele pot reduce, de asemenea, inflamațiile, care sunt legate de un risc atac de cord.

Deși studiul s-a axat pe afine și căpșune,  si alte fructe și   legume sunt bogate in antocianine. Cassidy spune ca printre acestea se afla vinetele, zmeura, coacazele negre, prune, cireșe.

O alimentatie bogata in aceste fructe si legume ar putea avea un avea un efect semnificativ asupra eforturilor de prevenire a bolilor de inima, spune Cassidy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *