Simptomele sarcinii

Cele mai multe femei devin suspicioase că sunt însărcinate, atunci când pierd o perioada menstruala. În timp ce lipsa menstruației este un simptom distinctiv al sarcinii, alte simptome și semne, de asemenea, sunt frecvent experimentate de multe femei în etapele timpurii ale sarcinii. Este important să ne amintim că nu toate femeile vor experimenta fiecare dintre aceste simptome sau au simptome la același grad.

Simptomele de sarcina ectopică sunt foarte asemănătoare cu simptomele sarcinii normale la început și pot include multe dintre simptomele descrise mai jos. Cu toate acestea, cu un tip de sarcina extruterina sau alte sarcini ectopice, exista alte simptome, cum ar fi dureri abdominale și sângerări vaginale, de obicei de la 6 pana la 8 saptamani dupa o perioada menstruala ratata.

O perioadă menstruala lipsa este cel mai adesea primul semn de sarcină și este un simptom comun in primul trimestru de sarcina.
Umflarea sanilor, sensibilitate, durere sunt de asemenea, frecvent asociate cu începutul sarcinii.
Există, de obicei, doar o mică creștere în greutate, în primul trimestru de sarcină. În această etapă timpurie a sarcinii o creștere în greutate de aproximativ o jumătate de kilogram pe lună este tipică.
Multe femei raporteaza pofta pentru anumite alimente în timpul stadiilor timpurii ale sarcinii.
O temperatură persistent crescuta (temperatura măsurată dimineata) este un alt semn caracteristic al începutului sarcinii.
Greață și vărsături, uneori, cunoscute sub numele de “raul de dimineata”, de obicei, încep în săptămâna 2-8 de sarcină.
Alte posibile simptome timpurii de sarcina sunt modificări ale dispoziției, oboseală, modificări ale pigmentării pielii, urinare frecventă, dureri de cap.Simptomele sarcinii

Lipsa menstruatiei

O perioadă menstruala pierduta este cel mai adesea primul semn de sarcină și este un simptom comun in primul trimestru de sarcina. Uneori, o femeie care este insarcinata poate avea încă unele sângerări sau pete, de obicei 6-12 zile de la conceptie. Atunci când se produce, aceasta sângerare nu este, în general, la fel de mare cantitativ ca la un ciclu menstrual regulat. Această cantitate mică de sânge care are loc la momentul ciclului menstrual apare deoarece ovulul fertilizat se ataseaza de peretele uterin.

Orice sângerare în timpul sarcinii este de obicei mai usoara decat cea observata în timpul perioadei menstruale regulate. Un ciclu menstrual pierdut, de asemenea, nu confirmă faptul că o femeie este insarcinata, chiar daca ea are cicluri regulate, deoarece anumite condiții emoționale și fizice pot provoca femeilor absente sau întârzieri ale ciclului.

Femeile pot observa o aprofundare a culorii zonei înconjurătoare mamelonului, numita areola și / sau o linie intunecata care merge în jos de la mijlocul zonei abdomenului central spre zona pubiana (cunoscută sub numele de linea nigra). Un anumit grad de întunecare a areolei persistă după sarcină, la multe femei, dar linea nigra de obicei dispare în următoarele luni dupa nasterea copilului.

 

Simptomele sarcinii

 

Melasma (întunecarea pielii)

Unele femei pot dezvolta o așa-numită “masca de sarcina”, în primul trimestru, o întunecare a pielii de pe frunte, nas, buza superioara, obraji. Pielea întunecată este de obicei prezenta pe ambele părți ale feței. Medicii se referă la această condiție ca melasma sau cloasma, si este mai frecventa la femeile cu pielea mai inchisa decat la cele cu pielea deschisa la culoare. Melasma poate apărea, de asemenea, în anumite condiții, altele decât sarcina. Femeile care au un istoric familial de melasma au un risc mai mare de a dezvolta acest semn de sarcina.

Modificări ale dispoziției și stres

Modificări ale dispoziției și stresul sunt simptome frecvente raportate de multe femei în stadiile timpurii ale sarcinii. Multe femei in stadiile timpurii ale sarcinii descriu sentimente de emoții sporite sau chiar plâng. Schimbările rapide în nivelurile de hormoni se crede ca provoaca aceste schimbări în starea de spirit. Femeile gravide pot observa, de asemenea, schimbări mai rapide și mai drastice în starea lor de spirit. Ca și în alte simptome nespecifice, modificările dispoziției poate fi cauzate de o serie de alte condiții decât sarcina.

Dureri de cap

Unele femei declară că suferă de dureri de cap mai devreme in timpul sarcinii lor, care pot fi legate de modificările corespunzătoare în nivelurile de hormon. Aceste dureri de cap sunt nespecifice, de obicei, nu implică doar o parte a capului, și nu sunt însoțite de modificări ale vederii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *