Cum sa combatem lenea

Următorul ghid pentru a lupta cu lenea vă arată modalități de a depăși lenea eficient și vă oferă sfaturi importante. Ei bine, fiecare dintre noi cunoaste acest sentiment: avem mult de lucru, dar un sentiment momentan de lene, sau chiar o stare obișnuită de lene pură ne împiedică sa fim motivati pentru a efectua sarcinile noastre. Noi nu se simtim plini de energie și pur și simplu nu dorim să facem anumite activități, fie că ne lipsește inspirația sau nu suntem încurajati suficient pentru a începe să lucram. Cu toate acestea, lenea ne împiedică să ne facem munca , dar ceea ce este și mai rău: lenea reduce întreaga noastră experiență de viață. Să nu permitem lenii sa ne reduca din calitatea vieții noastre!

Mai întâi de toate: Ce este lenea? Lenea este o stare mentală a unei persoane atunci când este lipsită de energie și / sau dorința de a îndeplini sarcini, care poate avea mai multe cauze.

Este timpul sa avem energie din nou și începem să luptam cu lenea, inerția și inactivitatea până când nu mai suntem capabili să depășim lenea. Avem o veste bună: lenea poate fi învinsa, în cazul în care vom face unele schimbări în mentalitatea noastră față de lene. Lenea se poate  manifesta în diferite moduri și are o mulțime de diferite fațete (rele). Iată câteva forme de lene și modalități de a le depăși:

 

 

Cum sa combatem lenea

1. Lipsa de vointa:

Una dintre cele mai comune tipuri de lene este pur și simplu cauzata de o lipsa de vointa. Chiar dacă știm exact cât de importanta e o anumită sarcină pentru noi, încă nu avem vointa de a începe. Acest tip de lene este experimentat de către elevi (“mi-e prea lene sa invat, chiar dacă știu că acest examen este important”), persoanele care doresc să piardă în greutate și multe altele.

Cum sa depășim “lipsa de voință”?

Secretul pentru a depăși acest tip de lene este de a începe, pur și simplu. Începeți îndeplinirea sarcinilor și faceti ce trebuie făcut. Ceva care ajută este o “introducere ușoară” în sarcina pornind cu unele lucruri simple, cu care să începeți. Crede-mă, eu vorbesc din propria mea experiență când spun că   este de multe ori de zece ori mai greu sa începi decât sa faci treaba propriuzisa. După ce ati depășit această barieră, veți observa că sarcina nu a fost problema, ci lipsa de voință pe care te- a făcut să devii leneșa.

 

 

Cum sa combatem lenea

2. Lipsa de motivație:

Un alt tip foarte frecvent de lene este cauzata de lipsa de motivație pentru a realiza ceva. O lipsa de motivație poate avea mai multe motive, cum ar fi ca nu sunt obiective  și scopuri, sau atunci când oamenii nu știu cum sa fie motivati în mod eficient.

Cum sa lupti cu lenea, care este cauzata de o lipsa de motivatie?

Crește motivația ! Cel mai eficient mod de a lupta cu o lipsă de motivare este prin cunoașterea unor tehnici excelente de motivare care te ajută sa crești motivația și să o păstrezi la un nivel ridicat.

3. Mentalități și atitudini:

În viața noastră vom dezvolta tot felul de mentalități și atitudini față de viața și față de lene. Unii oameni asociaza lenea cu eșec în timp ce altele o asociaza cu plăcere pură și ca un mecanism de protectie pentru a evita munca suplimentara sau temerile. Sigmund Freud a susținut că lenea este un mod adecvat pentru ființele umane de a găsi plăcere, ca acestea să aiba placerea de a nu face nimic (pentru referințe, a se vedea: Dincolo de principiul plăcerii). Așa-numita lene intuitiva este un mecanism de protectie care se aplica oamenilor care au fost la un moment dat in viata lor prea leneși pentru a îndeplini o sarcină, care în cele din urmă s-a dovedit a fi inutila. Acești oameni si-au construit atitudinea (negativă) prin care lenea ii poate ajuta să economiseasca timp, care ar putea merge în unele cazuri, dar este contraproductivă pe termen lung. Al doilea mod in care lenea este folosita ca un mecanism de protectie este atunci când vine vorba de teamă, cum ar fi teama de a eșua, teama de a fi responsabil etc.

Cum luptam împotriva atitudinilor negative care provoaca lene?

Primul pas pentru a lupta impotriva lenei, care a fost cauzată de mentalități negative, este de a realiza că o atitudine sau o gândire specifica este greșita sau nu ajuta. Aveți nevoie sa realizati că a amana munca nu este soluția corectă, pentru a evita sarcinile inutile, precum și faptul că nu poți fugi de temerile tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *