Alege cea mai buna culoare pentru dormitor

Ca și în alegerea unei culori pentru orice altă cameră, si la dormitor, principalul lucru de tinut minte atunci când alegi o culoare de vopsea este modul în care culoarea afecteaza starea de spirit, simțurile și emoțiile. Culorile diferite pot declanșa lucruri diferite. De exemplu, rosul este o culoare care stimuleaza simturile și a fost demonstrat in studiile clinice ca creste apetitul. După cum puteți vedea, nuantele de rosu ar fi mult mai potrivite pentru o bucatarie sau sala de mese decât pentru un dormitor.

Un alt considerent este dimensiunea camerei. Dacă aveți un dormitor mic și doriți să-l faceti să pară mai mare, alegeti nuante mai deschise, indiferent de culoarea pe care decideți să mergeți deoarece reflectă mai multă lumină și, de fapt fac camera sa para mai mare. Culorile inchise, pe de altă parte, pot face o cameră să pară mai mică. Dacă aveți o casa mai veche, cu tavane neobișnuit de mari, sau pur și simplu un dormitor monstruos, ati putea alege culori inchise, pentru a-l face să pară mai mic.

 

Alege cea mai buna culoare pentru dormitor

 

Oamenii care dorm în timpul zilei, cum ar fi cei care lucrează in al treilea schimb, ar putea alege o culoare inchisa indiferent de dimensiunea dormitorului, pentru că nu reflectă lumină. Mai puțină lumină ambientală reflectată de pereți ar fi cu siguranta un bonus și de a ajuta pe cineva sa doarma mai bine in timpul zilei.

Dacă utilizați dormitorul pentru somn și relaxare, în primul rând, veți alege culori care calmeaza. Nuantele neutre sunt alegeri bune și puteți adăuga chiar și stropi de culoare dacă   vi se pare plictisitor. Alegeri mai comune sunt culori reci, cum ar fi albastru și verde. Probabil ati observat ca cele mai multe hoteluri folosesc albastru și verde în schemele de culori ale camerelor lor. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt liniștitoare, culorile discrete ajuta de fapt, majoritatea oamenilor se odihnească și să doarmă mai bine.

 

 

Alege cea mai buna culoare pentru dormitor

 

Dacă nu-ti place albastru și verde, încă mai există metode de a aplica culori reci, liniștitoare. Daca culoarea ta preferata este rosu,  decoreaza dormitorul în roșu. Ia în considerare un compromis. Ai putea picta pereții intr-o nuanta mai neutra, gri sau un bronz și apoi sa adaugi pete luminoase de culoare roșie, cum ar fi o cuvertură roșie și perne. Poti folosi chiar și perdele roșii.

Ai putea încerca, de asemenea, să găsesti o nuanta de rosu rece. În termeni de culoare, caldă și rece se referă la familia de culori. Culorile calde sunt în primul rând roșu luminos, portocaliu și galben în timp ce culorile reci sunt în majoritate albastru și verde sau culori care le conțin . Ai putea încerca să găsesti un roșu care are mai mult albastru în el, mergand mai mult spre violet, în loc de un roșu care are mai mult galben. Acesta ar fi un roșu rece. Vei găsi mai multe nuante din fiecare culoare decat ai fi crezut ca e posibil, atunci când mergi la magazinul de vopsele.

 

 

Alege cea mai buna culoare pentru dormitor

 

Principalul lucru de tinut minte este că dormitorul este al tau și ar trebui să alegi o culoare iti place si cu care te simti confortabil. Este cel mai bine sa iei probe de vopsea de la magazinul local si sa vopsesti pereții în diferite locuri . Lasă-le acolo pentru o zi sau două și  vezi modul în care fiecare culoare arată în condiții de iluminare diferite. A se vedea modul în care fiecare dintre probele de vopsea reacționează cu iluminatul din dormitor pe timp de noapte. Unele culori care arata foarte bine în lumină naturală arata oribil cu lumina mai slaba adesea folosita în dormitoare.

În cele din urmă, foloseste doar  ceea ce te face sa te simti bine. Dacă găsesti o culoare pe care o iubesti și nu se potrivește cu niciuna dintre recomandările făcute în revistele de decorare, sau chiar în acest articol, mergi pe ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *