Alergiile la parfum

Aromele și mirosurile sunt mai importante decât vă dați seama. Bacteriile miros urât ca o modalitate de a vă avertiza să stati departe, dar alimentele, care sunt gătite va pot face foame doar prin miros. Mirosul de flori sau de ploaie proaspat poate fi relaxant și revigorant, dar mirosul de poluare sau fum în aer te poate face literalmente bolnav. Multe arome chimice artificiale pot, de asemenea, provoca iritatii sau alergii și pot cauza dificultăți de respirație, uneori severe. Înțelegand acest lucru va poate ajuta să vă protejati mai bine mai ales dacă aveți deja alergii, astm sau alte probleme de sanatate.

Motivul pentru aveti o reacție alergică sau iritantă la substanțe chimice artificiale este că organismul preia aromele din cauza substantelor lor chimice. Florile, in special trandafirii, au un anumit ulei, care ajunge în aer și care este suflat prin cavitatile sinusurilor pentru a le putea mirosi de la câțiva metri distanță. Căldura de la mancare gatita, de asemenea, călătoreste in aer și poartă substanțele chimice din produsele alimentare în nas pentru a le putea mirosi de la mai multi metri, de asemenea.

Aromele artificiale sunt create de substanțe chimice sintetice, care sunt eliberate atunci când sunt expuse la aer, sau atunci când apar alte reacții chimice. Când o lumânare parfumata este arsa, căldura de la flacăra cauzeaza o reacție chimică care eliberează mirosul și, la rândul său, produse chimice pe care le respirați.

 

Alergiile la parfum

 

Aceste substanțe chimice nu sunt de obicei periculoase și neplăcute pentru cele mai multe persoane, acestea sunt filtrate prin plamani cum sunt alte substanțe chimice și potențial iritante, dar pentru cei cu alergii si probleme de respiratie, acestea pot provoca reactii severe. Unii dintre cei care au alergii sau probleme respiratorii vor vedea că ochii lor încep sa curga și gâtul sa se irite îndată ce vin în contact cu aceste arome artificiale . Unii dintre cei care au alergii ale pielii pot avea, de asemenea, o reacție, mai ales la produsele de actualitate cu arome artificiale, cum ar fi detergent de vase, sapun de baie, și parfumuri.

Un motiv pentru care mulți se confruntă cu mai multe reacții la parfumuri este că acestea sunt de obicei puse în mai multe produse. Cu câteva decenii în urmă, multe produse de igienă, cum ar fi sapun si sampon nu contineau arome artificiale, dar cei care o faceau de multe ori le vindeau mai repede. Acum, nu este neobișnuit la multe produse pe care le folosim zilnic , de la detergent de vase la produse de curățare pentru lumânări, sa aiba arome artificiale.

 

Alergiile la parfum

 

Dacă aveti reacții alergice la aceste substanțe chimice, evita-ti-le cât mai des posibil și asigurați-vă că aveți ventilație corespunzătoare, în orice moment. În birou, vorbiti unui manager cu privire la interzicerea parfumului la locul de muncă, lucru care nu este mai puțin frecvent. Nu ezitați să rugați un prieten sa stinga lumanarile parfumate și sa solicitati reviste fără probe de parfum atunci când vă înscrieți la un abonament nou.

O reacție alergica apare ca urmare a unei reacții sistemului imunitar in organism. Sistemul imunitar identifică incorect alergenul ca o amenințare pentru sănătate și expediaza anticorpi specifici la o parte a corpului expus la alergeni. Acesti anticorpi creeaza simptomele neplacute familiare pentru  cei care sufera de alergii, cum ar fi roșeață, mâncărime și umflături. În caz de o reacție alergică la parfum, un ingredient specific declanseaza raspunsul imun, rezultând adesea într-o erupție pe piele cunoscuta sub numele de dermatită alergică de contact.

Alergeni
Mai multe dintre aromele adăugate la parfumuri si apa de colonie, produse de toaletă, uleiuri folosite in masaj și chiar pasta de dinti pot provoca o reacție alergică. Lemnul de santal, alcoolul cinamic și aldehide, salicilat de benzil, mosc Ambrette, și mușchii de stejar se afla printre alergenii comuni. Uleiuri esentiale si arome naturale, cum ar fi uleiul de cassia, cuișoare și balsam de Peru pot provoca, de asemenea, probleme pentru unele persoane.
Diagnostic și testare
Dacă vă confruntați cu erupții cutanate sau alte simptome alergice, consultați un medic pentru a determina dacă aveți o sensibilitate la anumite mirosuri sau parfumuri. Medicul poate diagnostica pozitiv un caz de dermatita de contact sau alte semnele si efectuarea unor teste pentru a identifica ce parfum specific cauzează problema.
Tratament și prevenire
Medicii pot trata simptomele de dermatita de contact alergică cu medicamente pe cale orala sau de actualitate, dar problema va reapărea daca nu se evita alergenul specific. Producătorii includ parfum nu numai la parfumuri cosmetice și produse de toaletă, dar, de asemenea, în detergenții de rufe și vase. Persoanele cu alergii la parfum trebuie să aibă grijă să citească ingredientele enumerate pe toate aceste produse înainte de a le utiliza, în special având în vedere durata de pe haine sau timpul expus la detergentul de rufe in masina de spalat. Această precauție ar trebui să se aplice chiar și pentru produse neparfumate, care pot avea cantități mici de parfum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *