Protejeaza mediul si economiseste

Există mai multe moduri de a economisi bani în timp ce faceti o favoare mediului prin îmbunătățirea eficienței energetice din casa. Trebuie doar să fiti conștienți de modul în care puteți schimba obiceiurile și sa optimizati eficient consumul de energie. Mai jos, sunt cateva idei de luat în considerare atunci când mergeti pe verde; urmând aceste sfaturi, veți economisi bani și veti reduce impactul asupra mediului.

-Întoarceți-vă la incalzitorul de apa si veti salva costul încălzirii la temperaturi ridicate, care sunt inutile.
-Deconectați încărcătoarele neutilizate și veti salva din energie atunci când nu sunt folosite
-Instalați becuri economice – aceste becuri in forma de spirala sunt cunoscute ca fluorescente compacte, ele folosesc mai puțin de o treime din energie decat becurile obisnuite. Veti plati, facturi de energie mai mici, după câteva luni.

Cine nu se bucură de un duș lung, fierbinte după o zi lungă si grea? Din păcate, este, de asemenea, adevărat că încălzitoarele de apă sunt mari și lacome consumatoare de energie si bani.
Scaderea temperaturii pe sisteme de încălzire a apei de la 140 la 120 de grade va reduce costurile de încălzire a apei cu 6 pana la 10%. Fa o încercare.
 Deconecteaza  incărcătoarele neutilizate

Chiar și daca acestea nu consuma mare lucru, conectarea lor la un telefon mobil, laptop continuă să atragă energie electrică. Americanii arunca aproximativ 8% din facturile anuale electrice în acest fel, pierzand o gramada de bani.

Instaleaza becuri economice

Becurile mici in forma de spirala, cunoscute sub numele fluorescente compacte folosesc mai puțin de o treime din energia becurilor obișnuite și ultimele de zece ori mai putin. Dacă fiecare gospodărie din SUA ar fi inlocuit un bec normal cu unul eco, cantitatea de energie economisită ar putea  ilumina 2.500.000 case   timp de un an.
Vestea buna este becurile economice acum vin într-o varietate de culori si stiluri, inclusiv dimensiuni, candelabre si multe altele.

Protejeaza mediul si economiseste

 

Instaleaza programe de apă cu debit scazut

Așa-numitele modele cu debit scazut utilizează mai puțina energie, salvand apa si bani, putand sa reduca consumul de apa pana la 50 la suta. Dispozitivele sunt simplu de instalat si costa putin. Robinetele cu flux de apa redus sunt si ele o optiune de luat in considerare pentru o casa eco.

Planteaza

Peluzele si covoarele de iarba  iau o cantitate mare de apă în zonele cu clima uscata, ceea ce va duce la facturi mari.
În loc, plantati plante rezistente la seceta, arbusti copaci și ierburi. Ei nu vor necesita apa la fel de mult și vor servi drept habitat pentru fauna sălbatică locală.
In zonele cu clima deșertica, cactuși și plante similare, în special cele native, pot adăuga o mare frumusete. Puteți folosi, de asemenea, pietre, roci și alte caracteristici.

Economiseste la încălzire

Cu prețuri ridicate la combustibilii pentru încălzire și electricitate , e bine să știți că există câteva modalități ușoare de a economisi bani. Asta e important, dat fiind faptul că majoritatea gospodăriilor  scot buzunar intre 50 și 70% din bugetele lor pentru energie si incalzire.
Ce să faceti? Pur și simplu instalați un termostat programabil. La temperaturi calde, rezistati tentatiei de a seta aerul conditionat prea tare. Cand e vremea mai rece, pentru fiecare grad reduceți termostatul, veți economisi între 1 și 3% din factura de încălzire.

Montați un termostat programabil și să-l utilizați pentru a reduce căldura în timpul iernii în timp ce sunteți  la serviciu   sau atunci cand dormiti. Acest lucru poate salva rapid bani si energie.
Izolația suplimentară în tavane, mansarde si pereti poate economisi până la 30% la costurile de încălzire.
Draperiile pot ajuta la izolarea casei pentru a scăpa de frig . Draperia va oferi, de asemenea, o barieră la lumina soarelui în timpul verii, care poate provoca caldura nedorita în casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *