Anxietatea de separare

Fiecare copil este diferit. Unii au anxietate de separare, iar unii nu. Cei care au anxietate de separare, o au pentru o varietate de motive diferite. Dacă aveți un copil extrem de sensibil, anxietatea de separare poate fi destul de mare. Cheia pentru a ajuta copilul cu privire la anxietatea de separare este sa fii calma si rabdatoare..

Anxietatea de separare este o parte foarte normala a copilariei. S-ar putea să te consideri norocoasa că nu ai avut de a face cu anxietatea de separare, dar apoi, odată ce crezi că totul este ok, aceasta isi arata coltii, Se dezvoltă odata ce bebelusii si copiii încep să înțeleagă o idee numita permanența. Acest lucru se întâmplă o dată ce bebelusii isi dau seama că lucrurile pot dispărea, dar apoi  reapar. Permanența obiectului apare de obicei la șase luni atunci cand copiii incep sa scape lucrurile și apoi le ridica.

 

Anxietatea de separare

 

Permanența obiectului

Bebelusii vor deveni tristi că ați plecat și ei nu știu daca va veti întoarce. Anxietatea de separare începe să se întâmple atunci când încep să realizeze că le place să va aflati in jurul lor și atunci când nu sunteti acolo, lucrurile nu sunt chiar la fel. Bebelușii și copiii mici care au anxietate de separare isi vor arăta sentimentele prin plans si agățându de parintii lor, care se simt foarte vinovati atunci cand trebuie sa plece.

Copiii mici nu au problema de anxietate de separare, pentru că ei nu au dezvoltat încă permanența obiectului. De aceea, în cazul în care va trebui să lăsați copilul într-un centru de îngrijire, aceasta poate fi benefica inainte de a începe permanența obiectului. Copilul tau va avea o tranziție mai ușoară, deoarece va fi familiarizat cu separarea.

 

Anxietatea de separare

 

Unii copii pot prezenta anxietate de separare timp de cateva saptamani sau luni. Alții nu o vor avea foarte mult timp. Copiii care au anxietate de separare vor plânge de multe ori atunci când părinții se pregătesc să plece și părinții ar trebui să stie că copiii lor nu vor plânge pentru totdeauna. Dacă trebuie să vă lăsați copilul la un centru de îngrijire de zi, puteți fi siguri că persoanele care ii ingrijesc stiu trucuri pentru a calma un copil trist.

Creați o rutină

Una dintre cele mai bune moduri de a gestiona anxietatea de separare este de a crea o rutină. Nu este înțelept să te strecori, pur și simplu, deoarece copiii nu vor înțelege de ce ai plecat. Dacă vei construi o rutină copilul tau se va simti mai confortabil cu modul în care el este lăsat singur.
Mulți educatori știu cum să distragă atenția unui copil, în scopul de a gestiona anxietatea de separare. Este important pentru parinti sa inteleaga ca copiii nu înțeleg comportamentele. Ei își dau seama că dacă plâng, vei face ceva. În cazul în care copilul plange cand este lasat sigur, va continua să facă acest lucru, pentru că stie ca te face să stai mai mult cu el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *