Trebuie sa facem exercitii pentru a pierde in greutate?

Cand vine vorba de pierderea grăsimii corporale, indiferent de tipul de dieta pe care o alegeți, trebuie să fie cu deficit de calorii. Arderea mai multor calorii este piatra de temelie a oricărui program eficient de slabit. Exercitiul fizic este esential pentru orice program deoarece facilitează crearea deficitului mai ușor. Teoretic, aveți nevoie de un deficit de 500 calorii pe zi în scopul de a pierde o jumătate de kilogram pe săptămână. Pentru a realiza acest lucru, puteti reduce 500 de calorii din dieta sau ati putea adăuga patru sedinte de exerciții care ard fiecare 500 de calorii si sa reduci cu aproximativ 215 de calorii (echivalentul a o cana de orez fiert) pe zi din dieta ta .

Cu cat dieta progreseaza, trebuie creat un deficit mai mare, în scopul de a menține slabitul, iar exercitiile devin un instrument și mai esențial. Ele ajută să puteți crea un deficit de calorii necesar, fără foame și forțând corpul pentru a recolta propriile resurse de ardere a caloriilor, cum ar fi mușchii.

 

 

Trebuie sa facem exercitii pentru a pierde in greutate?

 

Numărul de calorii pe care le ardeti în fiecare zi este format din rata metabolica de baza, plus caloriile pe care le ardeți in activitatea de zi cu zi. Acest număr se bazează în mare măsură pe cantitatea de tesut activ metabolic, cantitatea de calorii pe care corpul le arde in mod activ. Ce sunt aceste componente? Creierul, organele interne si muschii. Noi nu putem face creierul nostru sau ficatul mai mari, astfel încât sa arda mai multe calorii, dar putem construi muschii în scopul de a maximiza numărul de calorii arse în fiecare zi.

Exercitiul este cheia aici. Un studiu din 1999 de la Medicine and Science in Sports & Exercise a descoperit ca atunci cand oamenii au o dietă săracă în calorii, 31% din greutatea pierduta a fost de mușchi. Alți participanți au fost pusi pe o dieta combinata cu exercitii cardio sau de anduranta. Adaosul de exercitii a permis acestui grup de a organiza mușchii si în cele din urmă doar 22% din pierderea în greutate a fost musculara. Dar adăugarea greutatilor s-a dovedit optima, deoarece s-a pierdut doar 3% din masa musculara.

 

 

Trebuie sa facem exercitii pentru a pierde in greutate?

 

Care este cea mai bună combinație de dietă și exercițiu fizic?
Scopul pentru orice program de pierdere în greutate ar trebui să puna în acțiune mijloacele cele mai eficiente și eficace de a pierde grăsime. Până acum am stabilit că exercitiile, în special de formare de rezistență, sunt necesare pentru a crea deficit de calorii protejând în același timp, de asemenea, arderea caloriilor tesutului muscular. Dar exista o dieta speciala, mai buna decât altele?

Da.

Asocierea de greutati, cu o dieta saraca in carbohidrati este cel mai bun mod de a pierde cea mai mare cantitate de grasime. Un studiu al Universitatii din Connecticut, a comparat dietele sarace in grasimi cu dietele cu carbohidrati atunci cand sunt combinate cu exercitii cu greutati.. După 12 săptămâni, echipa cu dieta saraca in grasimi a pierdut o medie de 7,7 kilograme de grasime corporala-un total impresionant.
Prin combinarea unei diete sarace in carbohidrati, cu 3-4 zile pe saptamana de exercitii cu greutati, veti pierde o mare cantitate de grăsime, minimizând în același timp, pierderea masei musculare.
Există o mulțime de moduri în care puteți pierde în greutate, dar dieta nu este distractiva și cele mai multe dintre noi nu vrem sa avem de-a face cu ea, nu-i asa? Dacă este așa, atunci ar trebui să fim în căutarea   celor mai eficiente metode posibile. Metode care oferă cea mai mare rentabilitate. Aceasta este, fără îndoială exercitiile de rezistență, combinate cu o dieta saraca in carbohidrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *