Bora Bora, paradisul pierdut

Bora Bora, o frumoasa insula din Tahiti, este locul perfect pentru o vacanta romantica. Este frumusetea dincolo de cuvinte, si aceasta experienta e ceva pentru care merita sa astepti o viata.

Ne-am aventurat in insula principala care e vizitata frecvent, la ora de varf. Calatoria cu barca dureaza in general 10 minute pentru a te duce la insula principala. Preturile aici sunt destul de mari, si atunci am realizat ca un paradis pierdut ca acesta nu e niciodata ieftin. Si cand te gandesti ca ne-a costat si asa zborul si cazarea.

Mancarea e foarte exotica si excelenta daca o comanzi pe cea potrivita, dar e destul de scumpa, avand in vedere ca am platit 50 de dolari pentru o masa la una din cele mai ieftine baraci de pe marginea insulei. Tarifele taxiurilor sunt extrem de ridicate, ca de altfel tot ce e in Bora Bora. Bora Bora, paradisul pierdut

Dar, daca stai sa te uiti la bani, sau mai degraba la o mica avere, atunci o vacanta in frumoasa Bora Bora nu e pentru tine. Dar daca nu vei plange dupa bani si carti de credit dupa ce te intorci, atunci e locul potrivit. Unul dintre suvenirurile pe care trebuie sa le iei este perla neagra de Polinezia. Preturile variaza, cele mai ieftine fiind  Quasimodo si mergand mai sus, avem perfecta Belle de Jour. Perlele sunt facute in aceste insule iar  Boga Boga si Papeete sunt cele mai bune locuri in care sa le cumperi. Sa mergi sa cumperi perle este cu adevarat o bucurie. Batranul detinator al magazinului iti va explica procesul de alegere a perlei corecte. De fapt, fiecare patron va face asta in maniera proprie. Bora Bora, paradisul pierdut

Am explorat drumurile murdare din  Bora Bora, si am vazut multe peisaje superbe si am invatat multe de la cei cativa localnici care vorbeau engleza. Oamenii din  Bora Bora locuiesc in case cu gradini mici cu plante frumoase si flori. Cel mai bun mod de a te bucura de insula nu e sa stai in saune si piscine, ci sa explorezi zona si sa interactionezi cu localnicii, dupa cum am invatat in timpul sederii. Inca imi amintesc momentele frumoase din  Bora Bora, cand ne uitam la copii jucandu-se la apus si cand un localnic tahitian a incercat sa ma invete sa pescuiesc.

Apusul in  Bora Bora e pur si simplu cel mai frumos din lume. E o priveliste care poate lasa un poet fara respiratie. Si in fiecare seara, asteptam sa il vedem, ramanand surprinsi ca privelistea era una mai frumoasa ca cealalta.

Totul in legatura cu aceasta insula e de vis. Oamenii ospitalieri, povestile si misterele insulei, orizontul, si viata acvatica sunt doar o mica parte din frumusetea paradisului pierdut,  Bora Bora!

Cu cat ne apropiam de  sfarsitul calatoriei, am simtit o melancolie crescand in mine. Nu vroiam sa parasesc paradisul. Dar am stiut ca las acest loc cu multe amintiri, amintiri ale unui paradis despre care nu as fi crezut ca exista.

Intr-o dimineata frumoasa, dupa cateva saptamani dupa ce am pasit in acest loc incantator,  am luat avionul sa parasim insula. Am decolat si am stat privind pe fereastra la insula, devenind din ce in ce mai mica si m-am gandit ca o sa revin iarasi la perla Pacificului, insula tahitiana  Bora Bora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *