Puterea smochinelor

Smochinele sunt fructe de energie solara. Se stie foarte bine ca existenta tuturor formelor de viata depinde de lumina soarelui. Smochinele cresc la soare, se coc la soare, se usuca la soare si sunt pline de soare. Chiar daca asta este valabil si pentru alte fructe uscate, de exemplu pentru stafide, atunci cand atributul luminii solare este daugat la componentele functionale unice ale smochinelor,  acest fruct face parte din categoria alimentelor esentiale pentru mentinerea sanatatii organismului.

Iata de ce sunt bune smochinele pentru sanatatea noastra:

Smochinele au cel mai mare continut de fibre dietetice dintre toate fructele, alunele sau vegetalele uzuale.

Smochinele au cu pana la 1000 % mai mult calciu decat alte fructe obisnuite 133 mg la 100 g. La greutatea egala, au un continut de calciu chiar mai mare decat al laptelui integral.

Smochinele au un continut de potasiucu peste 50 m% msai mare decat al bananelor(considerate in general sursa cea mai buna)

Smochinele au un continut de proteiona vegetala de aproape 2 ori mai mare decat alte fructe uscatesi de peste 10 ori mai mare decat majoritatea fructelor proaspete.

Smochinele au un continut ridicat de zaharuru naturale usor digerabile, ca glucoza si fructoza.

Smochinele au un continut mai ridicat de minerale, inclusiv oligolelemente, decat fructele obisnuite.

Smochinele au un agent de umectare natural care extinde durata de depozitare sau prospetimea produselor coapte.

Smochinele au un nivel mai redus de calorii/gram de fibra dietetica decat alte fructe indragite si chiar mai redus decat aproape toate cerealele din tarate care se bucura de o publicitate deosebita.

Smochinele sunt practic lipsite de colesterol, grasimi si sodiu.

Diversele tipuri de zaharuri din smochine constituie un combustibil eficient la o persdoana activa. Asigura un efect energic constant spre deosebire de efectul daunator pentru santate al arderilor rapide urmate de prabusiri imediate asociat mancarurilor fast-food procesate, pe baza de zahar. Atunci cand introduceti smochine in alimentatie, este recomandat sa introduceti cantitati mici, treptat. Incepeti cu o smochina pe zi, si cresteti-le numarul incetisor. Smochinele ajuta la usurarea colonului de reziduuri in mod atat de total, incat unii pot avea diaree. Adaptabilitatea fata de smochine vi se va dezvolta treptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *