Cand un membru al familiei e bolnav emotional

Sa ai un membru al familiei bolnav emotional poate fi dureros pentru toată lumea. Atunci când cineva suferă de depresie clinica, tendințe de suicid, este mental sau verbal abuziv, sau are alte probleme emoționale, toată lumea din jurul lui este afectată. Membrii familiei pot considera că este dificil să se bucure de viata alaturi de cineva care are depresie, și cineva care este abuziv verbal poate provoca un mare necaz chiar și atunci când ești adult. Luați în considerare cu atenție efectele asupra celorlalți atunci când un membru al familiei este bolnav din punct de vedere emotional, astfel încât să aveți o idee mai bună a importanței de a face fata cu o astfel de situație.

Cand un membru al familiei e bolnav emotional
Depresia clinică poate fi foarte dificila pentru membrii familiei pentru ca persoana deprimata nu poate găsi bucurie și fericire în absolut nimic. Când cineva are depresie ii pot displace eforturile familiei de a-l face sa se bucure. Adesea, sexul este inexistent. Aceste lucruri pot provoca stres considerabil mai ales pentru un soț, putand provoca multe probleme.

O persoană bolnavă emoțional poate recurge la abuz verbal și mental, inclusiv fiind hipercritic sau jignitor. Ea poate deveni autoritara si exigenta și chiar amenințătoare. Pentru persoana care se afla langa un astfel de un membru al familiei, aceste atitudini pot fi extrem de stresante, deoarece încearcă să faca fata situatiei. O persoană care este abuzata verbal este de multe ori în mod constant anxioasa, și poate suferi de stima de sine scazuta si depresie.

 

Cand un membru al familiei e bolnav emotional

 

Cei care  au de-a face cu un membru al familiei bolnav punct de vedere emotional pot suferi, de asemenea, de boli fizice din cauza stresului. Când sunt în mod constant in anxietate, inima bate mai repede si-ar putea suferi de hipertensiune arterială din cauza asta. Mulți suferă de insomnie, care, la rândul său duce la dureri de cap, pierderea concentrarii, iritabilitate, și modificări ale dispoziției. Nu e neobișnuit, de asemenea, să fii dependent de mancare, alcool, sau chiar droguri atunci când te ocupi de un membru al familiei bolnav din punct de vedere emotional. Aceste lucruri pot, de asemenea, afecta foarte mult sănătatea.

Dacă aveți un membru al familiei care este bolnav punct de vedere emotional, este vital că beneficiati de ajutorul de care aveți nevoie și să învațati să faceti față situatiei. Dacă persoana nu vrea sa mearga la consiliere, mergi de unul singur. În unele cazuri, ar putea fi necesar să te distantezi de această persoană, cel puțin mental si emotional. Acest lucru este necesar, în scopul de a-ti păstra sănătatea și pentru a te asigura că boala lor nu te afectează mai mult decât este necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *