Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un telefon

Când primul telefon mobil a fost inventat în 1973 dispozitivul a fost destul de simplu. Acesta primea și făcea apeluri către alți utilizatori, dar s-a dus. In zilele noastre sunt atât de multe caracteristici cu care ne confruntam atunci când alegem un telefon mobil. Putem avea apeluri video, trimite mesaje text la prieteni și familie, naviga pe internet, vizualiza media on-line și sa fim la curent cu ceea ce se întâmplă, pe rețelele sociale.

Aceste caracteristici avansate au lăsat mulți oameni in ceata. Dacă sunteți în căutarea unui telefon, atunci aici veți găsi tot ce aveți nevoie să știți pentru a lua decizia corectă.

Opțiunile

Cand vine vorba de alegerea unui telefon aveți de obicei următoarele opțiuni:

De bază
Smartphone
Dispozitive PC-uri portabile
CDMA
GSM
Acestea sunt cele patru opțiuni principale pe care sa le stii atunci când te duci într-un magazin de telefoane. Puteți găsi telefoane practic, peste tot. Chiar supermarketurile de multe ori sunt o sursa buna de telefoane. Avantajul acestora este că sunt extrem de accesibile.
Ele sunt concepute pentru a trimite și primi mesaje text, precum și a primi și efectua apeluri.

Smartphone-ul este opțiunea care tinde să fie cea mai populara. Telefonul mobil Blackberry se încadrează în această categorie. El tinde să aibă sisteme de operare cum ar fi Windows și puteți trimite e-mailuri, naviga pe internet, edita documente și stoca fișiere.

 

 

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un telefon

 

Dacă sunteți în căutarea unui telefon mobil avansat uitati-va  la un dispozitiv handheld PC. Acestea dispun de capabilitati touch-screen, împreună cu o gamă largă de caracteristici. Apple iPhone se încadrează în această categorie și puteți face literalmente totul cu el. Poti juca jocuri, să primesti apeluri video, sa te uiti la TV în direct, sa fii la curent cu prietenii, sa navighezi pe internet și chiar sa citesti cărți electronice pe el.

Cele mai moderne telefoane vin cu magazine app de unde puteti descarca mii de aplicatii de divertisment. Ele sunt extrem de impresionante, deși ele sunt, de asemenea, cele mai scumpe.

Atunci când cumperi un telefon mobil, ti se oferă posibilitatea de a alege CDMA sau GSM. Acesta din urmă tinde să fie cel mai comun și convenabil tip de optiune. Practic un telefon mobil GSM utilizează o cartelă SIM. Aceasta stochează numere și mesaje text, etc și poate fi trecuta la un alt telefon, dacă este necesar. Acestea sunt convenabile, deoarece nu trebuie să ai aceeasi rețea pentru a comuta cartela SIM. Trebuie doar sa-l puneți într-un dispozitiv deblocat și va funcționa instantaneu.

Telefoanele CDMA lucreaza cu un număr de serie electronica (ESN). Acesta nu este la fel de ușor de schimbat si va fi nevoie să contactați rețeaua din nou pentru a schimba cartela.

Acestea sunt cele patru tipuri principale de telefoane disponibile pe piață. Odata ce stii ce tip de telefon vrei să cumperi, va trebui să treci la caracteristici.

 

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un telefon

 

Specificatii / Caracteristici

Căutarea prin întreaga listă de caracteristici ale telefonului mobil disponibile ar putea lua o lungă perioadă de timp! Există atât de multe lucruri pe care telefoanele le pot face în aceste zile. Aici veti gasi cele mai comune lucruri.

Rețea – Aceasta este ceva la   care   să acordati o atenție deosebită. Există mai multe rețele diferite disponibile și ele nu vor fi compatibile in zona dumneavoastră. Aveți nevoie sa aflati care rețele de alimentare exista in zona dumneavoastră și cât de puternic e semnalul . Există, de asemenea, prețul la apeluri și texte pe care să-l luati în considerare de asemenea. Unele rețele sunt mai scumpe decât altele, astfel încât ar trebui să le comparati, în scopul de a economisi bani.

Contractul – Un telefon care vine cu un contract are mai multe avantaje. Veti plati pe lună pentru un anumit număr de texte și apeluri. Ai de obicei, telefon gratuit la abonament. Prin urmare, tot ce trebuie e sa plătesti o taxă lunară. .

Viața bateriei – Toate telefoanele mobile vin cu o perioada stabilită de viață a bateriei. Aceasta este durata în care telefonul va functiona înainte ca bateria să fie reîncărcată. Dacă aveți de gând sa folositi telefonul mobil pentru afaceri, atunci ați putea avea nevoie de o mulțime de apeluri. În acest caz, ar fi nevoie de un telefon care are cea mai mare cantitate de timp disponibil de apeluri.

Camera – Una dintre principalele caracteristici pe care telefoanele mobile moderne le au în aceste zile este un aparat de fotografiat. Puteți achiziționa telefoane care au camere care sunt capabile de a captura imagini de 5 megapixeli. Media tinde să fie de 3 megapixeli și acest lucru este foarte bun.

Accesorii

Puteți achiziționa mai multe accesorii diferite, care fac utilizarea telefonului mobil o experiență mult mai plăcută. Dacă aveți de gând să stocati muzică și fotografii pe telefon, atunci poate doriți să investiti în carduri de memorie suplimentare. Majoritatea telefoanelor mobile nu au memorie inclusa.

Dacă veti asculta muzica de pe telefon veți avea nevoie de niște căști. Puteți achiziționa căști mici, dar ele nu sunt întotdeauna de cea mai bună calitate. Aruncati o privire la gama disponibila online.

O husa pentru a păstra în siguranță telefonul este cu siguranta o idee bună. Telefonul va fi protejat de cadere, zgarieturi.

Mulți oameni opteaza pentru un kit hands free. Acest lucru iti permite să vorbești cu prietenii și familia, fără a ține de fapt, telefonul in mana. Un kit hands free este accesibil și ușor de utilizat.

Întrebări frecvente

Ce este deblocarea telefonului?

Când un telefon este blocat înseamnă că puteți folosi doar anumite cartele SIM pentru o anumită rețea. Nici alte cartele SIM de rețea nu vor funcționa în telefon înainte de a fi deblocat.

Pot folosi telefoanele mobile în străinătate?

Puteți folosi telefoanele mobile în străinătate, însă vor fi taxe suplimentare. Veți avea nevoie să contactați rețeaua și să informati că sunteți în deplasare. Ei va vor informa de costurile care ar putea fi implicate.

Voi avea nevoie sa asigur telefonul?

Nu trebuie sa asiguri telefonul mobil, dar poate ajuta. Aceasta depinde de cât de multi bani ai cheltuit pe telefon. Dacă ai cheltuit mai mult de 100 $, atunci poti face o asigurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *