Ce trebuie sa stii inainte de chirurgia cosmetica

Intervențiile chirurgicale cosmetice pot ajuta la îmbunătățirea aspectului dvs., dar nu sunt pentru toată lumea. Va trebui sa sti la ce sa te astepti înainte de intervenția chirurgicală, cum sa găsesti un chirurg și ce întrebări să pui.

Chirurgia cosmetica, sau chirurgia plastica, ar putea parea cel mai simplu mod de a sterge anii sau de a îmbunătăți fizicul. Dacă nu esti mulțumita de aspectul tau, chirurgia cosmetica te-ar putea ajuta sa arati si sa te simta mai bine.

Intervențiile chirurgicale cosmetice, cu toate acestea, au riscuri și limitări. Dacă vă gândiți la chirurgie cosmetica, aici gasiti sfaturi despre ceea ce trebuie să știți.

Factorii de luat în considerare

Chirurgia cosmetica iti schimba aspectul prin modificarea părților corpului care funcționează în mod normal, dar nu așa cum vrei. Înainte de a incepe o interventie chirurgicala cosmetica, ia în considerare:

Așteptările. Anticipeaza îmbunătățirea, nu perfecțiunea. Dacă te aștepți ca chirurgia estetica sa te transforme intr-un star de cinema, vei fi dezamăgita. Nu conta pe interventiile chirurgicale pentru a salva o relatie care nu mai merge, obține o promovare sau a îmbunătăți viața socială.

Ce trebuie sa stii inainte de chirurgia cosmetica
Cheltuială. Costurile chirurgiei cosmetice nu sunt acoperite de cele mai multe planuri de asigurare de sănătate. Costul variază în funcție de procedura, la sute la mii de dolari. De asemenea, ia în considerare costul de dupa operatie sau proceduri corective suplimentare.
Riscuri. Nemultumirea este posibilă după orice tip de intervenții chirurgicale cosmetice. Complicatii chirurgicale sunt posibile, de asemenea – inclusiv sângerare excesivă sau infecție
Recuperare. Dupa operatia cosmetica, ai putea avea nevoie de zile, săptămâni sau chiar luni pentru a te recupera. A intelege efectele fizice care ar putea fi o parte a recuperării , precum și modul de operatie ar putea afecta aspecte din viata ta personala si profesionala.

Schimbări psihologice. Stima de sine s-ar putea îmbunătăți după intervențiile chirurgicale cosmetice, dar chirurgia cosmetica nu poate calma depresia sau alte probleme de sănătate mintală .
Gaseste un chirurg cosmetic calificat

Dacă decizi să faci o intervenție chirurgicala cosmetica, va trebui sa cauti un chirurg bun. Alege unul care este specializat in procedura pe care vrei sa o faci și este certificat în specialitate de către o comisie recunoscută de către Consiliul de specialitati medicale, sau Consiliul de Chirurgie Plastica si Reconstructiva . Feriți-vă de certificari înșelătoare nerecunoscute sau auto-desemnate.

Dacă veți avea o procedură care necesită anestezie generală, asigurați-vă că instalația de operare a fost acreditata de către o agenție națională sau recunoscuta de stat cu acreditare, cum ar fi Comisia mixta, sau este licențiata de către statul în care instalația este localizata.

 

Ce trebuie sa stii inainte de chirurgia cosmetica

Intalnirea cu chirurgul
Dupa ce ai ales chirurgul ai programat un consult – sau mai multe consulturi cu diferiti chirurgi. Chirurgul va evalua partea corpului pe care vrei sa o operezi și ii vei împărtăși istoricul medical, lista cu orice medicamente iei, și veti discuta despre dorintele si asteptarile tale.
În timpul consultării inițiale, intreaba chirurgul:

Sunt un bun candidat pentru aceasta procedura? De ce sau de ce nu?
Există alte interventii chirurgicale care ar putea funcționa la fel de bine sau mai bine pentru mine ?
De câte ori ați făcut această procedură? Care au fost rezultatele?
Puteti sa-mi aratati  fotografii sau diagrame inainte si dupa, pentru a mă ajuta să înțeleg procedura și rezultatele așteptate?
Poate efectul dorit să fie realizat într-o singură procedură, sau vor exista mai multe proceduri?
Care sunt opțiunile chirurgicale? Care sunt argumentele pro și contra pentru fiecare?
Vor fi rezultatele permanente?
Ce tip de anestezic va fi folosit? Cum ma va afecta ?
Voi fi internata? Dacă da, pentru cât timp?
Care sunt posibilele complicatii?
Cum va fi monitorizat progresul meu dupa operatie? De ce îngrijire voi avea nevoie? Cât timp de recuperare voi avea?
Cât de mult va costa procedura?
Cu cat stabilesti obiective specifice, măsurabile și realizabile înainte de operație, cu atât mai probabil e sa fi mulțumita cu rezultatele.

Aminteste-ti ca chiar dacă ti-ai făcut temele și ai găsit un chirurg care iti place – la un preț pe care ti-l poți permite – decizia de a face chirurgia cosmetica este a ta și numai a ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *