Armonia in cuplu

In timp ce multi cred ca descarcarea agresiva si zgomotoasa e modalitatea sanatoasa de a scapa de suparare si de tensiunea nervoasa, statisticile arata ca barbatii care rabufnesc cu violenta in mod regulat fac de doua ori mai des accidente vasculare cerebrale, in comparatie cu cei care sunt in stare sa isi potoleasca mania fara sa o exteriorizeze.

Chiar daca se intampla sa ne enervam din cand in cand, pentru sanatatea noastra si cu siguranta pentru sanatatea celor asupra carora se revarsa descarcarea nervilor nostri, e mult mai bine sa nu ajungem la niveluri explozive. Chiar si in cazul celor cu o casnicie fericita de decenii, sanatatea celor doi e afactata de stresul neintelegerilor familiale. Cercetatorii de la Univeritatea de Stat Ohio, SUA, au constatat ca neintelegerile dure dintre soti duc la o slabire a sistemului imunitar si la cresterea hormonilor de stres. La randul lor, aceste modificari pot creste sensibilitatea fata de boli, in special de cele infectioase.

Iata ca sanatatea are de-a face si cu buna intelegere si dragostea care domnesc intre membrii familiei. Insa, se pare ca uitam ca sanatatea fizica nu e inca garantia fericirii si ca nu poate exista fericire acolo unde nu este iubire. Iar caminul este mediul cel mai prielnic de a oferi si de a primi ingredientul atat de necesar pentru o sanatate adevarata. Insa, iubirea trebuie intretinuta, apoi exprimata, impartasita si demonstrata. Familia e locul unde, prin cai si mijloace diferite, putem permite in mod constant, clar si puternic, mesajele iubirii si ale admiratiei.

Iata cateva modalitati de a spune te iubesc:

-folositi orice ocazie pentru a lauda, complimenta sau omagia. Ganditi-va la personalitatea si la actiunile sotului dvs. Identificati-le pe cele excelente si vrednice de lauda, felicitandu-va sotul pentru ele. Coplesiti-va partenerul cu expresii alese de apreciere. Repetati cuvintele dragute care i-au fost adresate de altii. Niciodata sa nu uitati ca un compliment sincer e un cadou colosal.

-nu permiteti ca teelevizorul sa impiedice timpul petrecut impreuna. Multe familii sunt extrem de ocupate, mai ales cand ambii soti lucreaza. La ce bun sa stii tot ce se intampla in lume dar sa nu cunosti framantarile, succesele sau insuccesele, planurile si dorintele partenerului? Pregatirea impreuna a cinei, luarea mesei in tihna, strangerea mesei si continuarea dialogului sa nu fie tulburate de televizor, care anihileaza posibilitatea comunicarii in familie. Armonia in cuplu

-Impartiti-va sarcinile. Cand ambii soti au serviciu, e frumos ca responsabilitatile gospodaresti sa fie impartite in mod egal.

-a patra modalitate de a spune te iubesc,  e de a arata rabdare. Cheia pentru orice este rabdarea. S-ar putrea sa nu intelegeti intotdeauna actiunile sotului si nici sa apreciati atitudinea luata. Tocmai in aceste ocazii extindeti amabilitatea rabdarii. Indiferent cat sunteti de apropiati, este cu neputinta sa fiti constient de framantarile pe care le are.

-ganditi inainte de a vorbi. Cuvintele sunt arme. Ele pot inspira sau leza, pot vindeca sau rani. Este bine sa-i impartasiti partenerului felul cum va simtiti, insa alegeti cuvintele cu grija.

-trimiteti semnale de iubire in mod constant. Adesea, gesturile mici au semnificatii mari. Exprimati-va dragostea prin gesturi mici de bunavointa, amabilitate, politete.

-Inviorati si inseninati viata cu ras.  Rasul aduce bogatie, calitate si culoare zilelor obisnuite. Unul dintre secretele longevitatii in cuplu este simtul umorului.Armonia in cuplu

-ascultati cu inima. Cand partenerul e suparat, permiteti-i sa-si exprime sentimentele. Nu respingeti logica lui si nici nu-i spuneti ca e lipsita de ratiune. Nu va referiti la amanunte. Ascultati doar. Singurele comentarii sa fie cele care cauta lamuriri si intelegere.

-fiti generoase cu iertarea care ofera posibilitatea reinnoirii relatiei. Iertarea implica disparitia maniei, restaurarea respectului si oferirea acceptarii. Oferind darul iertarii, va eliberati de povara pe care o purtati si putei cladi o noua relatie si mai satisfacatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *