Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

Indiferent daca vrei sa cumperi antichitati sau sa intri in raiul designerilor, Europa are cele mai atractive, elegante, si istorice strazi de cumparaturi din lume. Am selectat pentru voi cele mai pitoresti strazi de cumparaturi din Europa, care ofera mult mai mult decat doar o terapie prin shopping.

Edinburgh’s Prince, Scotia
Una dintre cele mai elegante si iconice strazi de cumparaturi din lume, Edinburgh’s Prince e populara inca din anii 1800. Printre cladiri,vei gasi cel mai mare departament de magazine, magazine mici de specialitate, cladiri istorice cum e Balmoral Hotel si  de cealalta parte a strazii se afla gradinile urbane, unde poti sa iei o pauza binemeritata de la shoppingul de Craciun.

 

Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

Nine Streets, Amsterdam
Situata in atractivul district Jordaan Nine streets este construita din strazi interferate cu canale. Vei gasi peste tot lucruri, de la bijuterii hand-made, pana la haine vintage sic, si vei decoperi magazine atat de neobisnuite ca nicaieri altundeva. Asigura-te ca te opresti la o cafea intr-una din numeroasele cafenele.

 Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

Champs Elysee, Franta

Una dintre cele mai scumpe strazi de cumparaturi din lume, e de asemenea una dintre cele mai frumoase. Cine nu a visat sa valseze mana in mana cu iubitul pe langa arcul de triumf? Evident atractiva, este si o destinatie de shopping excelenta, desi trebuie sa ai grija ca preturile nu sunt chiar ceea ce isi poate permite o persoana obisnuita. Aici gasesti etichete de designeri celebri, cum e Yves St. Laurent, Chanel si Dior.

 

Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

Gamla Stan, Suedia

Exista multe strazi superbe in Orasul Vechi (Gamla Stan) in Stockholm. Exploreaza atractiile turistice din acest oras, la fel ca si cafenelele dragute si magazinele. Pitorescul din jur impreuna cu aroma de placinta proaspata de mure, cafeaua si delicioasa bucatarie suedeza sunt o combinatie de neegalat.

 

Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

 

 

Shambles, Anglia

Recent votata ca fiind cea mai pitoresca strada din Anglia,Shambles e un centru a istoricului York. Odată pe această stradă îngustă cu cladiri din lemn puteai sa cumperi carne – acesta fiind anterior casa a peste 25 de macelarii. Astăzi puteți să vă plimbați de-a lungul străzii pline de restaurante și magazine mici, în timp ce admirați arhitectura secolului al 14-lea. Menționata în cartea Domesday, aceasta este considerata strada medievala cel mai bine conservata.

Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

 

Maria Teresa, Austria

Innsbruck e un oras superb, situat in vestul Austriei. Strazile largi din partea veche Innsbruckului sunt toate atractive, dar strada Maria Theresa e strada principala de cumparaturi. Printre cladiri din Evul Mediu si structuri in stil baroc, poti sa iti faci cumparaturile dnclusiv la Kaufhaus Tyrol.

 

Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

Galeriile regale Saint Hubert, Belgia

Aceasta strada faimoasa a fost prima de acest fel din Europa. Pasarela acoperita cu sticlă,  monumente si cladiri datând din 1847 și atunci când a fost deschis, a fost un loc preferat pentru artiști și scriitori. Acesta a fost primul “centrul comercial” acoperit cu sticla în Europa, iar astăzi te poti bucura de buticuri, magazine de mobilier antic, magazine de ciocolată de lux și o colecție de restaurante și cafenele.

 

 Cele mai populare strazi de cumparaturi din Europa

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *