Controlul medical

Toate femeile  au nevoie  control medical cel putin o data pe an, indiferent de starea de sanatate, pentru a elimina posibilitatea unei boli  sau pentru a o preveni  din timp

Controlul  general

Exista diferite motive care incurajeaza controalele  medicale de rutina; pentru a verifica starea de sanatate a femeii, pentru a vedea daca  nu  a  contactat  boli transmisibile, sau in cazul  unei probleme  ereditare. Indiferent de motiv , se realizeaza o  serie  de  analize  pentru stabilirea  unui diagnostic. Aceste  controale  sunt  de  asemenea    necesare  pentru descoperirea   diferitelor  boli   in  stadiu  incipient,  acestea  fiind  astfel  mai  usor  de   tratat.

Daca   vi  se    pare   ca  nu auziti bine,  consultati un medic. Mai mult,  nu amanati  vizitele   la medic; exista solutii usoare la multe  probleme  legate  de auz.

Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS) defineste sanatatea  ca”starea fizica , psihica  si sociala de bine  si  nu doar  absenta infectiilor si a bolilor.” Acest   lucru inseamna ca  pentru  a fi  sanatoasa , fiecare persona trebuie  sa  joace un rol  activ si responsabil in ceea ce priveste comportamentul  si obiceiurile  sale,  acestea  determinand  nivelul starii de bine.

Ce  include un control medical?

Inainte  de orice examen  fizic  medical , femeia  este intrebata   despre  antecedentele ei medicale,   daca exista  anumite  boli in familie  si despre  modul  ei   general de  viata  -de  exemplu   daca  fumeaza  sau  sufera   de  insomnie.

Teste  de vedere, ingrijirea danturii si a  auzului

Examinarea  ochilor  este  foarte  importanta mai   ales  in copilarie , deoarece este  stadiul  in  care defectele  inca  mai  pot  fi corectate   , inainte  de  a  deveni  iremediabile.  La  maturitate ,  mai   ales  la  persoanele  trecute de 40 de ani,   ochii  ar  trebui   examinati  o  data  sau   de  doua  ori  pe  an,   pentru  a  se  incerca   depistarea  problemelor  datorate   varstei  si   pentru  a  se  administra   tratamentul  potrivit,  astfel  incat  sa se pastreze   capacitatea vizuala  maxima. Daca  pacientul  sufera  de o  boala,  cum  ar fi diabetul sau un nivel anormal  de mare al tensiunii, ar  trebui   sa viziteze   oftalmologul o data pe an , deoarece aceste probleme afecteaza   si vederea.

Daca   un pacient  sufera   de anumite probleme, ca intepaturi, vedere dubla  sau incetosata,  ori  pete negre sau cercuri colorate  in jurul becului, ar trebui sa consulte imediat un  oftalmolog.Controlul medical

Dintii si gingiile

Curatarea  zi de zi cu ajutorul periutei si a atei dentare este esentiala  pentru pastrarea dintilor si gingiilor sanatoase si puternice

Pentru a avea o cavitate bucala sanatoasa , dentistul trebuie vizitat cel putin odata pe an. Tratarea la timp  a cariilor  si a gingiilor nesanatoase  previne problemele mai neplacute. Maselele de minte  trebuie  extrase daca  maxilarul este prea mic.

Chiar daca starea dumneavoastra de sanatate este buna si va simniti bine , nu trebuie sa neglijati niciodata vizitele la medic.

Analiza sangelui

Analiza sangelui este un factor foarte important in diagnosticarea multor boli, deoarece  sangele este compus din sute de particule a caror concentratie sau al caror aspect se modifica in timpul unei boli. Acest lucru indica o problema cu un organ sau cu corpul uman ori un dezechilibru hormonal, o boala infectioasa sau o deficienta sistemului imunitar.

Analiza urinei

Analizele  urinei ajuta la confirmarea existentei unei infectii sau a unei boli a rinichilor sau a unei sarcini, si pot scoate la iveala prezenta diabetului.

Verificarea tensiunii arteriale

Aproximativ unul din 4 oameni din Occident sufera de un nivel anormal al tensiunii arteriale, chiar si atunci cand se odihneste. Deoarece aceste probleme nu au nici un fel de simptome, este recomandat sa verificati nivelul tensiunii in mod regulat.Controlul medical

Verificarea osteoporozei

Osteoporoza reduce densintatea oaselor , acestea devenind mult mai fragile si predispuse la fracturi. Femeile sunt extrem de vulnerabile dupa menopauza cand ovarele inceteaza sa mai produca hormonul feminin numit estrogen, ceea ce afecteaza conservarea oaselor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *