Copiii si alergiile alimentare

La până la 6 la sută din copiii sub varsta de 3 ani s-a raportat ca au alergii alimentare, astfel ca este important să știți cum să faceti fata la o reacție alergică.
Mancarime, umflaturi rosii, dificultati de respiratie, daca descoperi aceste semne de alergii alimentare la copii, mergi imediat la pediatrul alergolog.
Ce sunt alergiile?
In timp ce multi copii ajung la maturitate, fără nici o alergie, organismul unora   reacționează la anumite alimente, plante, animale, minerale sau insecte. Când un copil vine în contact cu o substanță pe care corpul lui a considerat-o dăunătoare, sistemul imunitar al organismului creează anticorpi pentru a lupta impotriva alergenului cu o substanta chimica numita histamina pentru a se proteja. Aceste simptome chimice apar sub forma unui nas care curge, erupție trecătoare pe piele, umflături, furnicături la nivelul limbii, buzelor sau gâtului sau dureri abdominale. Dar, pentru unii copii, reacția organismului le poate pune in pericol viata.

 

 

 

Copiii si alergiile alimentare

 

Semne de alergii alimentare

In zilele noastre, alergiile alimentare la copii par a fi un eveniment comun, cu toate acestea, nu se stie ce declanseaza o reacție alergică si de ce durează mai mult la anumiti copii. “Deci, de multe ori poate fi dificil de descifrat ce conține alergeni și ce nu,” avertizează Loyola, pediatru alergolog. “Alergiile alimentare sunt deosebit de periculoase, deoarece chiar și expunerea mica la un alergen alimentar poate fi devastatoare.”

Cu toate acestea, acționând rapid atunci când puștiul tau are oricare dintre aceste semne de alergii alimentare poate face diferența. Dr. Rabbat sugerează să soliciti asistență medicală dacă observi ca un copil are oricare dintre aceste simptome:

 

 

Copiii si alergiile alimentare

 

Dificultăți de respirație
Iritatii
Umflături
Gât umflat
Tușit
Amețeală
Schimbare de culoare (pal sau albastru)
Vărsături sau diaree
Minimizarea sanselor unei reacții alergice
Deși nu poti pune copiii într-un balon pentru a evita alimentele care declanseaza alergiile si sa le asiguri o lume fara reacții alergice, există modalități mai practice pentru a minimiza șansele copilului de a fi expus la alimentele care ii provoaca alergie. “Reducerea riscului de contaminare prin pregătirea de alimente non-alergice în primul rând …”
Dr. Rabbat sugerează că reducerea riscului de contaminare prin pregătirea de alimenta non alergice e importanta apoi toată lumea care vine în contact cu alimentele respective sa se spele pe maini bine. “Când se serveste masa încearca să ai o suprafață anti-alergica, pentru a reduce riscul de expunere accidentală,” recomandă Rabbat. “În cazul în care alimentele cu  alergen sunt vărsate pe masă și copilul le inghite sau atinge, ar putea avea o reacție serioasă.”

De ce sunt alergiile alimentare în rândul copiilor în creștere?

Puteți evita cei mai comuni alergeni alimentari pentru copii, cum ar fi lapte, ouă, alune și grâu, dar singura modalitate de a ști la ce este copilul alergic e sa-l duci la un alergolog pentru un test de sânge sau de piele. Și, în timp ce majoritatea copiilor depasesc alergiile alimentare, știind cum să faci fața semnelor te poate ajuta să știi când să intri în acțiune atunci când o reacție alergică isi arata coltii – înainte de a fi prea târziu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *