Poale-n brau

Ingrediente:
1 kg de făină
30 g drojdie
1 cană de lapte
3 ouă
2 linguri de ulei
1 lingură de untură
1 lingura smantana
1 lingură de zahăr, sare
250g Brânză de vacă( după gust)
Ou pentru aluat, faină pentru tigaie
Mod de Preparare:
1. Într-un castron mai mare, se amesteca drojdia cu zahărul până la omogenizare.

2. Adaugaţi 2 linguri de lapte călduţ, puţină faină şi amestecati bine.

3. Se acopera  şi se lasă să stea la loc călduros.

4. Când a crescut puţin, adăugaţi 2 oua bătute cu lapte, ulei şi untură,toate să fie călduţe. Adăugaţi sare şi framântaţi până când aluatul să se desprindă cu uşurinţă de pe mâini şi de pe catron. Se acoperă şi se lasă să crească la loc călduros.

5. Când aluatul a crescut,  rulaţi-l într-o folie de ½ inci. Tăiaţi-l în pătrate mijlocii şi aranjaţi-l pentru umplere.

6. Pentru umplutura, amestecati 250g de branza cu 1 lingura de zahar, 2 oua si o lingura de smantana.

7. Intindeti aluatul si taiati-l in patratele.  Adaugati in mijlocul fiecaruia, umplutura si impachetati-le in forma de plic.

8. Bate-ti un ou si ungeti-le cu o pensula de patiserie, dupa care puneti-le la copt pentru aproximativ 35-40 de minute.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *