Plantele si suplimentele alimentare

Plantele si suplimentele alimentare sunt deopotriva modalitati de prevenire si tratare-prima calitate avand intaietate in toate culturilelumii iar a doua castigand din ce in ce mai multa popularitate, odata cu aparitia cercetarii stiintifice nutritioniste. Medicina chinezeasca bazata pe plante este unul dintre cele mai vechi, mai sistematizate si mai indelung cercatate sisteme de vindecare naturista din lume. Numarul de plante din colectia acesteia, cel putin 10 000, este cu adevarat impresionant. Dintre acestea, exista doar vreo 300-400 de plante intrate in uzul de zi cu zi.  Fitoterapia chinezeasca ia in considerare 3 categorii de plante-tonice, medicinale si de potentare.

Plantele medicinale sunt folosite pentru a corecta dezechilibrele. Plantele cu efect de potentare se folosesc in cazuri de urgenta sau grave si nu se folosesc decat de expertii in domeniu.

Plantele si suplimentele alimentare

Succesul tratamentelor stravechi din medicina chinezeasca bazate pe plante a indemnat companiile farmaceutice occidentale sa isi deschida centre de cercetare si dezvoltare in China, pentru a exploata oportunitatile de creare a unor medicamente noi. O astfel de incercare se concentreaza asupra artemisininei, un compus extras din planta chinezeasca artemisia. A fost folosita in ultimele doua milenii pentru malarie si s-a dovedit a fi singura substanta eficienta pentru malaria africana rezistenta la medicamente, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In mod traditional, de-a lungul anotimpului ploios si al invaziilor aferente de tantari, familiile din regiunile predispuse la malarie, fierbeau artemisia laolalta cu alte plante pentru a preveni contractarea bolii.  Planta este folosita de asemenea si in timpul sexonului de epidemie gripala pentru a intari imunitatea. Cercetarile arata ca artemisia are si proprietati antivirale si anticancerigene. Plantele si suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare au devenit parte a regimului  zilnic al multor oameni pentru mentinerea sanatatii si a formei fizice. Un numar mare d ecercetari referitoare la vitamine si nutrienti efectuate in ultimii ani au contribuit la popularitatea din ce in ce mai mare a suplimentelor. Completarea unei diete variate, bogate in nutrienti esentiali cu compusi naturali aditionali va poate intari si sustine sanatatea.

Daca invatati despre suplimentele alimentare si colaborati cu un terapeut informat, calificat in medicina integrativa, veti avea la indemana inca o metoda puternica de vindecare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *