Culori care iti stimuleaza inteligenta

Până acum, e cunoscut faptul că culoarea afecteaza starea de spirit, dar te poate face de fapt, mai desteapta?
Deoarece culorile pe care le utilizați pentru a decora pot afecta starea de spirit, ele afectează, de asemenea, energia, creativitatea, ambiția și învățarea, toate componente necesare ale intelectului.

Portocaliu 

Deci, dacă doriți sa va stimulati inteligența, vopsiti mobilierul cu accente portocalii inteligente. Portocaliul stimuleaza activitatea mentala, prin creșterea transportului de oxigenul la creier și te face să te simți revigorata și energica. Acesta stimulează interacțiunea socială (fiind în același timp mai puțin agresiv sau romantic decât roșu).

Da, portocaliul este o culoare a puterii. Puteti să utilizați un portocaliu îndrăzneț sau sa vopsiti fiecare perete in alta nuanta de portocaliu pentru a obține efectul dorit. Acesta poate fi folosit ca un accent, cu un efect similar. Puteți încerca, de asemenea nuanțe mai calde sau mai pamantii,  cum ar fi nectarina, trandafiriu portocaliu, dovleac, apus de soare. Pentru a evita suprasolicitarea, încercați un singur perete cu accent portocaliu si aruncati și perne decorative sau alte accente. Ar trebui să evitati cu siguranta portocaliul mai îndrăzneț dacă aveți tendința de a fi natural hiperactive sau ușor de înfuriat. De asemenea, evitati portocaliul daca sunteti usor de distras. Aceasta nu este o culoare buna pentru persoanele cu ADHD, de exemplu. Și păstrați-l afară din bucătărie.Poate sa va faca sa va fie foame.

Culori care iti stimuleaza inteligenta

 

Galben

Galbenul, de asemenea, stimuleaza activitatea mentala, ceea ce e un lucru bun. Prea mult galben te poate face un pic sensibila. Din moment ce ajută memoria activa, crește concentrarea și (în doze mici) promovează creativitatea, este o culoare buna de utilizat într-un loc unde vei studia, vei lucra sau vei organiza proiecte importante.

Stai departe de galben închis, care poate tăiate elanurile creatoare, deoarece culoarea este asociata cu prudență, și să optezi pentru o nuanta mai luminoasa (sau chiar mai palida) . De fapt, sa folosesti galben poate fi foarte simplu ca păstrarea unor flori proaspete galbene sau un bol de lămâi în cameră.

Galbenul funcționează cel mai bine atunci când se afla in contrastat cu o culoare mai inchisa sau una neutra. Alege un galben lamaie, unt, porumb, albastru sau papadie. Galbenul pal este popular în sălile de clasă, deoarece crește productivitatea, intuiția și gândirea creativă. Are un efect calmant, încetinind metabolismul și suprimarea apetitului. Atunci când nebunia din viața ta este filtrata, vei avea o multime de timp pentru a cugeta la detaliile importante.

Culori care iti stimuleaza inteligenta

 

Albastru

Albastrul întunecat sau luminos trebuie să fie evitat, de obicei, în spațiile de lucru, deoarece acestea pot fi destul de apăsătoare în doze mari. În schimb, opteaza pentru albastru country, albastru pulbere, pal albastru oțel, albăstrea sau albastru cer. Dar, nu ezitați să aruncati niște perne albastre pe canapea.

Albastrul este perfect pentru puterea de concentrare- pentru cei hiperactivi sau usor de distras. Acesta poate fi folosit peste tot în cameră in nuante diferite sau cu alte culori. Dacă aveți tendința de a fi foarte calma, prin natura, opteaza pentru accente albastre cu negru.

 

Culori care iti stimuleaza inteligenta

 

Alb
Numai daca nu esti scriitoare de romane de dragoste, nu iti sugeram o schemă de culori complet alba pentru cresterea puterii de gândire, fiind adesea considerata sentimentala sau nostalgica, care poate inhiba abilitatea de a gândi în prezent sau în viitor. Cu toate acestea, albul este culoarea perfecta de utilizat cu oricare dintre culorile de mai sus. Aceasta ajuta la claritatea mentală și vă încurajează să îndepărtati dezordinea și obstacolele (fizice și mentale).

Culori care iti stimuleaza inteligenta

Negru 

Negrul poate fi un pic dificil, deoarece depinde de personalitatea ta. Dacă credeți că puteți sa utilizati negrul, puteți reduce detaliile negre prin folosirea de accente ca funde din satin negru, buline sau dungi. Doar asigurați-vă că este cu adevărat un accent și nu domina culoarea neagra.

Culori care iti stimuleaza inteligenta

Gri 

Griul poate fi o opțiune mai bună pentru majoritatea decât negrul. Deși nu are competențe de stimularea intelectuala, este asociată cu înțelepciunea și soliditatea. De asemenea, funcționează pentru a spori efectul altor culori, în doze mici.

 

Culori care iti stimuleaza inteligenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *