Cum alegem pasta de dinti

Toată lumea vrea să aibă dinți sănătoși și stralucitori. Un zambet radios poate face minuni! Fiecarei persoane raționale îi pasă de dinti si gingii. Dar această cunoaștere este de foarte multe ori superficiala sau chiar greșita.

Noțiunile greșite de îngrijire duc la consecințe neplăcute care încep de la respiratie urat mirositoare si culoarea inchisa a smaltului la boli grave ale dintilor – carii, parodontită și altele.

De aceea este atât de important să se consulte un medic dentist și  sa se foloseasca produse de igienă pentru cavitatea bucala.

Cu toate acestea e mult mai bine sa stim notiuni de igienă personală, deoarece pana ajungem la medic  mai presus de toate alegem căile de îngrijire a sănătății noi înșine. Ne sunt de obicei ghidate de preferințele personale atunci când cumpărăm săpunuri, geluri de duș, șampoane și alte lucruri de igienă. Dar îngrijirea cavitatii orale este prevenire în primul rând.

Alegerea gresita a pastei de dinti, poate agrava problemele existente ale dinților și gingiilor și pot provoca noi probleme.

Cum alegem pasta de dinti

 

Pastele se împart in paste de igienă și medicinale-profilactice. Pastele de igienă sunt alegerea celor care nu au nici un fel de boli ale cavitatii orale:carii, procese inflamatorii sau distrofice, paradontoză.

Printre pastele de dinti medicamentos-profilactice sunt cele anti-inflamatorii, anticarii, saline, pastele de albire a dintilor, cele pentru dinti sensibili.

Anti-inflamatoare

Aceasta pasta de dinți conține, de obicei, extracte de plante medicinale: salvie, sunătoare, mentă, smirnă, ceai verde, plante conifere (brad, pin, ienupăr) și multe altele. Hidratul de aluminiu este utilizat ca agent abraziv.
Ele pot avea, de asemenea, un efect bun impotriva respiratiei urat mirositoare dacă există o inflamație a gingiilor. Lacalut Aktive și Parodontax s-au dovedit a fi bune.

Anticarii

Acest grup de paste de dinti include calciu, fosfor și fluor. Aceste paste sunt de ajutor împotriva cariilor pe care le combat în mod eficient. Cele mai populare sunt pastele cu fluor care ar putea fi folosite pentru copiii cu dintii de lapte.

Dar atentie! Dacă aveți deja carii, nu folositi această pastă. Procesul nu se opreste dar se face latent, care poate provoca complicatii. Este important de știut faptul că pastele de dinti anticarii sunt  profilactice, mai degrabă decât curative. Acestea sunt cele mai cunoscute branduri: Blend-a-med, Lacalut Fluor, si Colgate.

 

Cum alegem pasta de dinti

 

Saline

Aceste paste sunt bogate în săruri minerale, care stimuleaza circulatia sangelui si procesul metabolic. Ele sunt extrem de bune, dar au un gust destul de ciudat. Pastele saline sunt recomandate pentru cei care sufera de parodontoza.

De albire

Gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra pasta de dinti de albire. În primul rând, astfel de paste au efect destul de agresiv asupra smaltului. În al doilea rând, puteți obține o albire adecvată și corectă doar pe scaunul medicului stomatolog.

Paste pentru dinti sensibili

Aceste paste sunt caracterizate prin cantitatea mică de agent de abraziv, deci sunt mai puțin dăunătoare la periaj. Mai mult decât atât, pot exista substante speciale, care acoperă dinții cu un strat subțire pentru reducerea sensibilității.

Există 4 metode de albire a dintilor profesionale:

1. Laser. Albirea este activata prin expunerea la raze laser. Avantaj: este posibil să varieze intensitatea de albire (până la nuanțe ușor distincte), în funcție de rata laserului.

2. Chimică. Albirea chimică acționează ca un catalizator de substanță activă. Avantaj: albeste dintii puternic și rapid. procedura este destul de des folosita.

3. Razele ultraviolete exercita o influență asupra substanței active in procedura de albire. Oxigenul descompune petele intunecate de pe smalt. Avantaj: cu o îngrijire adecvată a dintilor se poate păstra rezultatul pentru întreaga viață.

4. Uneori ai nevoie sa albesti numai unul sau doi dinți, sau chiar o mica parte a unui dinte care diferă în funcție de nuanța acestuia. Ai metode de albire interioare sau micro abrazive pentru astfel de cazuri. Această procedură ar trebui să fie efectuata numai de către un expert.

Această procedură este permisă tuturor. Există doar contraindicație pentru femeile gravide sau la femeile cu anumite boli ale cavitatii bucale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *