Ceai alb vs. ceai verde

Ceaiul alb este o formă de ceai, care se obtine de obicei din muguri, în unele cazuri, cu toate acestea, se poate face din frunze tinere care au fost uscate, fie prin  lăsarea în soare sau uscarea la abur. Ceaiul alb are în comun cu ceaiul verde faptul că nu este  un ceai oxidat. Ceaiul alb provine din planta numita Camellia sinensis, care este, de asemenea, planta care poate fi folosita pentru a face ceai oolong, ceai verde și ceai negru. Ceaiul verde este tot mai popular în Occident, lucru care este o schimbare deoarece ceaiul negru a fost favorizat în exclusivitate.

Ceaiul alb

Provincia chineză Fujian este mândra ca ceaiul alb e specialitate sa, iar acesta vine într-un număr de soiuri. Bujor alb Darjeeling, Ceylon alb, și chiar Assam alb. Un aspect al popularității ceaiului alb, cel puțin în China, este multitudinea de beneficii in sănătate pe care le oferă. Printre bolile pe care cercetarile științifice arată că le poate preveni se include artrita reumatoida, boli de inima, unele forme de cancer, și chiar mentinerea nivelurilor de colagen si elastina. Acest ultim element se referă la efectele vizibile ale imbatranirii, cum ar fi lăsarea pielii si dezvoltarea ridurilor. Beneficiile sale potentiale in prevenirea acestor boli se referă la antioxidante, anti-colagen , anti-elastaza si proprietati anti-inflamatorii pe care le posedă. Datorită naturii de mugur ceai alb este adesea cufundat in apă la temperaturi cuprinse între 65 și 80 grade.

 

Ceai alb vs. ceai verde

 

Ceaiul verde

Ceaiul verde provine din China si s-a extins considerabil pe tot parcursul Asiei,   apoi în Occident în ultimii ani, de asemenea. Ceaiul verde a devenit atât de bine cunoscut în Occident ca, chiar francize populare, cum ar fi Starbucks ofera Frappuccinos cu aroma   de ceai verde. Ceaiul în sine este, probabil, popular din cauza multor beneficii in sănătate pe care le are, atât pretinse cat și reale, și care au făcut obiectul a numeroase studii de cercetare. Studiile au stabilit că consumul de ceai verde poate reduce riscul de boli de inima, precum si beneficii în lupta împotriva bolii Parkinson și Alzheimer. Pentru femei, cercetarile au aratat, de asemenea, o legătură între consumul de ceai verde si o incidenta mai mica de cancer de san.

 

Ceai alb vs. ceai verde

 

Care este mai bun?

În timp ce ambele ceaiuri, alb și verde provin din aceeași plantă și au beneficii in sănătate, se si aseamana in oarecare masura. În cazul în care consumi ceai  pentru a încerca mai multe beneficii pentru sănătate, ar trebui să te concentrezi mai mult pe ceai verde. Deși ceaiul alb are propriile sale beneficii pentru sanatate, ele nu sunt la fel de abundente ca cele din ceaiul verde. În numeroase studii care au comparat cele două ceaiuri, ceaiul verde s-a dovedit a avea proprietăți care reduc riscul cardiovascular, precum și ajuta la pierderea in greutate, in timp ce ceaiul alb nu are.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *