Cum alegi un animal pentru copilul tau?

La moment dat, copiii își doresc un animăluț al lor. A-l alege pe cel potrivit este o decizie importantă care va contribui la viitorul micuțului tău ca deținător responsabil al unei necuvântătoare. Mulți experți sunt de acord cu privire la faptul că selectarea animalului potrivit ar trebui să fie o decizie de familie. Ar trebui să fie o balanță între experiența copilului de a avea grijă de un animal și respectul pentru timpul de care părinții dispun, energia și bineînțeles, banii pentru întreținerea acestuia.
cum sa alegi un animal pentru copilul tau
Împreună, familia trebuie să  ia în considerare stilul de viață, așteptările, locuința, cheltuielile, nivelul de experiență în îngrijirea unui animăluț, și de asemenea, să se aibă în vedere dacă cineva din familie suferă de alergii sau astm. Un studiu publicat în Journal of the American Medical Association concluzionează că expunerea la doi sau mai mulți câini sau pisici în primul an de viață poate reduce substanțial riscul de a dezvolta alergii în timpul copilăriei. În plus față de cele ce s-au spus, trebuie adăugat că adulții vor avea ultima responsabilitate asupra animalului. Siguranța copilului și a animăluțului va trebui discutată între membrii familiei  și periodic cu copilul, în funcție de vârsta  și nivelul de înțelegere. Firește, copiii tind să nu fie calmi și blânzi în jurul animalelor. În funcție de specie, animalele pot zgâria și mușca dacă sunt provocate. Ca și oamenii, animalele au propriile personalități.
cum sa alegi un animal pentru copilul tau
Ar fi înțelept ca adulții să aleagă un animal ușor de manevrat. De asemenea, trebuie ținut cont de vârsta copilului și de nivelul de maturitate și responsabilitate. Unii copii, mai ales băieții, și-ar putea dori un animal exotic, cum ar fi șarpe, șopârlă sau broască țestoasă. Asigură-te că faci cercetări serioase înainte de a achiziționa o reptilă. Deși unele din aceste animale pot fi potrivite pentru casă, de cele mai multe ori, necesită habitat și hrană speciale. A manevra reptilele poate fi dăunător dacă nu o faci cum trebuie. Fecalele acestor animale pot conține salmonella. Iar după manevrare, trebuie să te speli foarte bine pe mâini cu săpun antibacterian. Și de asemenea, cușca sau acvariul trebuie curățate corespunzător.

Există opinii diferite printre experți în legătură cu ce animale sunt potrivite pentru copii. Potrivit dr. veterinar Lianne McLeod, expert în animale exotice, animalele de cușcă potrivite pentru copii sunt porcușorii de guineea, șoriceii, hamsterii, iepurașii, dar și păsările și peștii.

Este necesar să se ia în considerare temperamentul animalului, mai ales atunci când alegeți un câine. Câinii și pisicile trebuie să fie neapărat socializate cu oamenii, pentru a nu exista probleme de agresivitate. Copilul trebuie să înțeleagă că un animal nu e o jucărie, e o ființă vie, cu sentimente, de aceea, nu trebuie stresat și trecut din mână în mână ore în șir.
cum sa alegi un animal pentru copilul tau
Indiferent ce animal decizi să-i iei copilului tău, educă-l  înainte să faci acest pas. Cu cât ești pregătită mai bine tu și copilul tău pentru a primi un nou membru în familia voastră, cu atât vor crește șansele să adopți animăluțul potrivit.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *