Tipuri de adoptii

Adopția este o opțiune excelentă pentru multe familii pentru o serie de motive. Cuplurile care au probleme cu fertilitatea sau cele care pur și simplu mai degrabă ar adopta un copil care are nevoie de o casă, decât sa faca un copil al lor pot sa creeze o noua familie cu ajutorul adoptiei. Unele legi se modifica de la stat la stat, dar, în general, elementele de bază ale celor trei tipuri principale de adoptie sunt standard.

Adoptii deschise

Într-o adopție deschisă, părinții adoptivi și părinții biologici sunt în contact unul cu celălalt, fie prin telefon sau personal, înainte și după nașterea copilului. În unele adopții deschise, cele doua familii chiar păstreaza legătura de-a lungul vieții copilului. Există unele avantaje pentru a mentine liniile de comunicare deschisa, cum ar fi accesul la sănătatea copilului și istoricul medical. Cu toate acestea, în cazul în care nu este manipulata cu atenție, situația poate provoca confuzie pentru copil.

 

Tipuri de adoptii

 

Adoptii semi-deschise

Ca adopțiile deschise, cele semi-deschise includ contacte între părinții biologici și părinții adoptivi, cu toate acestea, se menține confidențialitatea mai mult. În acest fel, parintii pot vedea imagini ale copilului periodic și să fie conștienți de diverse evenimente din viata lui, iar părinții adoptivi au acces la informații medicale sau genetice. Din cauza modului de comunicare și de confidențialitate, există un risc mic de contact nedorit, precum și interesul copilului este protejat.

Adoptii închise

O adoptie închisa este una în care nasterea este ținută secret de familia adoptiva, astfel cum sunt numele părinților biologici. Există avantaje în faptul că adoptia este finalizata fara interferențe potențiale datorită atașamentului emoțional din partea părinților biologici. Acesta poate fi un dezavantaj în faptul că familia adoptiva nu va avea acces la dosarele medicale, dacă este necesar, cu toate acestea, ea oferă copilului mai multa siguranta.

 

Tipuri de adoptii
Acestea sunt cele trei tipuri principale de adoptii. O consultare cu un specialist in adoptie va ajuta parintii adoptivi sa descifreze legile și procedurile implicate în proces, astfel încât acestia să poată lua o decizie educata cu privire la ce tip de adoptie va fi cea mai buna pentru ei.

Există, desigur, adoptiile straine din China, Guatemala, și Rusia. După ce ati adoptat un copil, asigurați-vă că aveti sprijinul disponibil prin intermediul organizațiilor de servicii sociale și prin comunitățile create de alte familii adoptive, care sunt o excelenta sursa de sprijin și consiliere .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *