Cum ne afecteaza sanatatea produsele cosmetice

Produsele cosmetice prezintă riscuri pentru sănătate? Aceasta este o întrebare importantă, pentru că cele mai multe femei folosesc produse cosmetice în fiecare zi. Dar, de asemenea, trebuie să ne gândim la toate substanțele chimice și alte ingrediente care sunt absorbite în organism. Cosmeticele au conservanți și ingrediente pentru a le menține, pentru a adăuga culoare și acoperire  și parfum. Cât de nesănătosi sunt acesti aditivi și cum te afectează?

In cea mai mare parte, acești aditivi sunt microscopici și nu afectează sănătatea în nici un fel. Sunt metabolizati de către organism și se filtrează prin ficat și alte organe care filtreaza substanțele chimice și substanțele străine. Este, de asemenea, foarte dificil pentru corpul tau sa absoarba toate substanțele chimice și aditivii care sunt în produsele cosmetice. Nu freca aceste produse pe piele ci pur și simplu aplica-le usor pe piele și apoi spăla-ti fata pe timp de noapte. Pentru ca pielea să absoarbă bine ingredientele din produsele cosmetice, acestea ar trebui să fie într-o soluție subțire care permite absorbția, cum ar fi o loțiune sau gel.

 

Cum ne afecteaza sanatatea produsele cosmetice

În 2004, Environmental Working Group (EWG) a lansat rezultatele unui studiu, realizat în ceea ce privește siguranța produselor de îngrijire a frumuseții. Comparând aproximativ 10.000 de ingrediente gasite in 7500 de produse diferite   si riscurile cunoscute și suspectate, cercetarea a relevat că sunt produse  care  nu asigura siguranța consumatorilor.

Din cele 7.500 de produse testate de către EWG, doar 28 au fost evaluate pentru siguranta . EWG a constatat că unul din fiecare 120 de produse analizate au ingrediente  cancerigene cunoscute sau probabile și că aproape o treime  sunt posibil cancerigene. Uimitor, 54 de produse chiar încalca recomandările pentru utilizarea în condiții de siguranță , dar aceste produse sunt încă disponibile pentru vânzare astăzi.

Cum ne afecteaza sanatatea produsele cosmetice

 Cel mai mare factor de risc atunci când vine vorba de produse cosmetice și de sănătate e utilizarea machiajului învechit și expirat. Toate produsele chimice trec printr-un proces de schimbare cu inaintarea in varsta, care este motivul pentru care produsele cosmetice au datele de expirare. Acesti conservanți pot purta toxine si provoacă reactii adverse pe pielea ta. Acest lucru este valabil mai ales la machiajul ochilor, pentru ca ochii sunt mai sensibili decât pielea de pe fata. Folosind rimel expirat sau creion de ochi pot provoca iritatii și infecții ale ochilor și ochii devin uscati și vedere neclara.

Cel mai bun mod de a evita aceste probleme este de a fi sigura de data de expirare a produselor cosmetice. Este bine sa le verifici la fiecare două săptămâni și notează datele de expirare de pe recipiente. Fa o listă de elemente care sunt aproape de expirare, astfel încât să poti achiziționa elemente noi înainte   ca cele vechi sa expire, iar acest lucru te va ajuta să eviti tentația de a folosi elementele expirate.

Păstrarea uneltelor de machiaj curate este, de asemenea, importantă pentru sănătate, deoarece microbii și bacteriile se pot raspandi pe aceste instrumente și să fie transferate la piele și ochi. Spălați bureții de machiaj, după o săptămână de utilizare sau achiziționati altii noi. Curatati pensulele cu apă caldă și săpun și clătiți bine. Asigurați-vă că vă curățați, de asemenea, ondulatorul de gene  și ascutitoarea creionului dermatograf cu apă caldă și săpun și clătiți bine. Păstrarea întregii zone de machiaj curate și toate instrumentele curate este cel mai bun mod de a proteja sănătatea și asigura-te de asemenea că machiajul nu este expirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *