Beneficiile uleiului esential de musetel

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esential de mușețel pot fi atribuite proprietatilor sale antispasmodice, antiseptice, antibiotice, antiinflamatoare antinevralgice, cicatrizante,  analgezice, hepatice, sedative, digestive , tonice, antispastice, bactericide, sudorifice, anti-infecțioase, vermifuge, vindecătoare.

Ulei de mușețel este extras din flori de plante de musetel, care este  o planta cu flori foarte populara. Există două tipuri de musetel, și anume, mușețel roman, care este cunoscut sub numele de punct de vedere științific Anthemis Nobilis si musetel german al cărui nume stiintific este Chamomilla Matricaria. Deși uleiurile esentiale extrase din ambele soiuri sunt destul de asemănătoare în proprietăți medicinale, ele diferă într-o oarecare măsură, atunci când vine vorba de compoziția lor și de anumite proprietăți.

Uleiul de musetel roman este preparat din Alpha pinen, pinen Beta, camfen, caryophyllene, sabinene, myrcene, Terpinene Gamma, Pinocarvone, Farsenol, cineol, Angelate propil și butil Angelate.

Uleiul de mușețel german, pe de altă parte, este compus din Azulena (numit aici Chamazulene, deoarece e compus din mușețel), Bisabolol Alpha, oxid-A Bisabolol B , Bisabolene și oxid-A.

Beneficiile uleiului esential de musetel

În timp ce uleiul de musetel roman este mai calmant, cel german este un foarte puternic antiinflamator datorită prezenței unui compus numit Azulena (Acesta este un compus cu azot și este responsabil de a da o culoare caracteristică albastra). Dar acestea nu sunt singurele proprietățile medicinale ale uleiului de musetel. Există o mulțime de beneficii. Proprietățile de mai jos includ atat soiul roman, precum și soiul german.

Antiseptic, antidezinfectant bactericid și vermifug: Are foarte bune proprietati antiseptice și antibiotice și vindeca infecțiile biotice (infectii cauzate de factori biotici, cum ar fi bacterii, ciuperci etc) .  Este un bun vermifug si ucide tot felul de viermi intestinali. Daca se aplica pe par, el anihileaza păduchii și acarienii, si mentine parul si scalpul protejat de infectii si daune.
Stimulent și antidepresiv: Ambele soiuri au fost observate ca sunt foarte eficiente în combaterea depresiei si pentru cresterea bunei dispozitii. Elimina sentimentul de tristete, depresie,  dezamăgire, și induce un fel de sentiment de fericire. Mirosind chiar aceste uleiuri  ajuta foarte mult la depășirea depresiei și aduce buna dispozitie.
Anti-inflamatoare si sedative: În timp ce mușețelul roman este eficient în calmarea disconfortului, furiei și iritarii, în special la copii mici, soiul german, pe de altă parte, este  mai eficient la adulți pentru vindecarea inflamațiilor, în special cele din sistemul digestiv si urinar. El  reduce, de asemenea, tensiunea arterială și   amelioreaza inflamarea vaselor de sange.Beneficiile uleiului esential de musetel
Analgezic si antinevralgic: Are proprietăți analgezice și de  reduce eficient durerea musculara și articulara, durerile de cap, ale sinusurilor, durerile dentare, leziunile osoase etc. Musetelul, de asemenea, e foarte eficient in dureri severe de nevralgie cauzata de constrictia vaselor de sange din jurul  nervilor cranieni și presiunii craniene.
Digestiv și hepatic: Promovează secreția de sucuri digestive în stomac și pentru a facilita digestia.De asemenea, ajută digestia. Fiind hepatic (bun pentru ficat), asigură o stare bună de sănătate a ficatului și a fluxului adecvat de bila. Crește secreția de acid clorhidric, bilă și enzime din stomac, promovând astfel digestia.
Antireumatic: El vindeca disfuncții ale sistemului circulator, stimuleaza circulatia si detoxifierea sangelui de toxine, cum ar fi acidul uric, ajutând astfel la  afectiuni cum ar fi reumatismul, artrita, care sunt cauzate de circulația necorespunzătoare și acumularea de acid uric.
Antispasmodic, relaxant:Calmeaza toate tulburările nervoase sau hiper-reactii, care duc la convulsii, spasme, nervozitate, pierderea controlului asupra membrelor etc
Cicatrizant si vindecator: Este foarte popular în lumea  cosmeticelor, deoarece diminueaza cicatricile, semnele și petele de pe piele și față (fiind un cicatrizant eficient) și protejeaza, de asemenea, rănile, tăieturile și vânătăile de la infectare, servind ca un vindecator.
Sudorific si febrifug: El induce transpiratia abundenta (fiind sudorific), eliminând astfel toxinele care provoacă infecții și agenți de răcire a corpului în febră, astfel servind ca un febrifug.

Carminativ: Elimina  gazele din intestine si stomac și controleaza, de asemenea, formarea de gaze. Acest lucru, de asemenea, ajuta la relaxarea organismului si scaderea tensiunii arteriale.

Tonic: ajuta la  tonifierea pielii, mușchilor, organelor interne etc
Alte beneficii: Este antialergen, ajuta la vindecarea acneei prin eliminarea toxinelor și de curățarea glandelor sebacee  prin transpiratie, curăța sistemul urinar și a rinichilor prin creșterea urinarii (fiind diuretic), si detoxifierea sângelui. Ajuta la vindecarea infectiilor virale, cum ar fi oreionul, rujeola, etc Poate fi folosit in apa de gura pentru a ține departe respirația urat mirositoaere si a elimina infecțiile orale. Uleiul de musetel german este un vasoconstrictor.
Câteva cuvinte de atenționare: Nu există atentionari specifice observate, cu excepția faptului că ar trebui să fie evitat dacă cineva are alergii la acesta sau de orice alt membru al familiei de care aparține musetelul.

Amestecuri: uleiul de musetel se poate amesteca  cu bergamota, salvia, lavanda, iasomia, geranium, grapefruit, arbore de ceai, trandafir, lamaie, lime si ulei de ylang-ylang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *