Cum sa ne indeplinim obiectivele de an nou

Obiectivele de Anul Nou  sunt  de mult timp. Unii dintre noi le facem cu jumătate de gură, altii o facem cu un scop mare. Puțini  insa  atingem efectiv obiectivele  până la sfârșitul anului. Poate e din cauză că le  facem imediat după sărbători iar  sincronizarea  este deosebit de proasta. Sau poate e pentru ca sunt  complet nerealiste sau prea vagi. Vestea bună este că, chiar și unele dintre cele mai mari obiective pot funcționa dacă  ne dam silinta.

1. Sa mergem la sala 

Ah, membra la sală de gimnastică din ianuarie. Știm cu toate ca e nerealist. Sălile de sport sunt pline  în ianuarie, dar nu atât de mult in aprilie. Dacă doriți cu adevărat, faceti un plan pe termen lung. Începeți cu mersul pe jos sau alte exerciții ușoare sau moderate pe care le puteți face în casa  sau în jurul cartierului. Creșteti treptat nivelul de exerciții fizice stabiliti un plan pe termen lung. În cazul în care, până în mai sau iunie, ești încă la el, s-ar putea să fii pregătită pentru  statutul de membru la sala de gimnastică. Cheia este de a investiga cu atenție detaliile.

2. Sa tinem o dieta

Problema este că “a tine o dieta”  se soldeaza cu un eșec. Decât dacă medicul  a recomandat o dieta foarte specifica pentru o stare de sănătate, ar trebui să  tineti  diete stricte, deoarece în cele din urmă va veti abate de la ele.

În loc de o “dieta”, gândiți-va sa mancati pentru  sănătate optimă și bunăstare, și creati un plan. Chiar dacă o greutate specifică este scopul  final, un plan de a manca pentru sănătate, va elimina tentația de a merge înapoi  la vechile obiceiuri.

Cum sa ne indeplinim obiectivele de an nou

3. Sa petrecem mai mult timp cu familia și prietenii

Mulți oameni au acest obiectiv dar puțini reușesc să-l atingă. Ne petrecem atât de multe ore la serviciu,  pentru a ne câștiga traiul că avem puțin timp sau energie rămase pentru lucrurile bune. E un gând frumos, dar prea vag.

Ce se va schimba în anul care vine, care ne va permite să  îndeplinim acest obiectiv? Asigurați un plan care include detaliile despre cum vă puteți eficientiza. Creați o noapte de  familie; programeaza  o zi cu sora ta, fii gazda la o intalnire cu prietenii tai. Alege o activitate pe săptămână, pe lună, sau chiar pe an. Orice ai face, încercuieste data calendaristică.

4. Sa fim mai organizati

Nu ne dorim cu toții să fim mai organizati? Dacă ne-am propus asta de prea mult timp, perspectiva poate fi copleșitoare, de aceea atât de mulți oameni încep cu intenții bune, dar renunța in final. Sparge acest obiectiv în etape. Ceea ce are nevoie de organizare? Masina ta … casa ta … biroul tău? Separa fiecare în segmente de gestionat si da-ti  o limită de timp. În cazul în care casa ta este o mizerie, fa o lista cu fiecare cameră. Rupe-o jos în segmente mai mici, în cazul în care ai nevoie. Începe cu un dulap sau un corp de sertare. Stabiliți obiective mici, astfel încât să puteți măsura rezultatele. Nu există nici o limită de timp necesar și puteți începe să vedeti imediat progresul  … Cum sa ne indeplinim obiectivele de an nou

5.Sa nu ne mai stresam

Stresul este parte din viata, deci nu putem spera să eliminam orice stres. Putem învăța să eliminam unele tensiuni inutile în viețile noastre și   a coopera mai bine cu alții. Identificați  stresul cheie. În cazul în care acesta poate fi evitat prin simplul fapt de a nu face ceva, poate că e timpul să tai acele lucruri din viața ta. În cazul în care nu este o opțiune, trebuie să înveți cum să gestionezi aceste tensiuni și  sa păstrezi  perspectiva. Unele reductoare populare de stres sunt:

-exerciții fizice
-masaj
-meditație
-exerciții de respirație
-yoga
-arte martiale, cum ar fi Tai Chi
-muzică
-consiliere profesională sau de terapie

6.Sa ne lasam de fumat/alcool

V-ați stabilit acest obiectiv înainte? Obiceiurile profund inveterate sau fizic dependente sunt greu de rupt si de multe ori este nevoie de mai multe încercări. Dacă ați ratat asta înainte,  nu înseamnă că nu ati reușit. Inseamnă că trebuie să începeti din nou. Chiar acum. Fie că este vorba de fumat, de băut, sau un alt obicei prost, este o idee bună să renunțati.

Cum sa ne indeplinim obiectivele de an nou

7. Sa schimbam locul de muncă

Mai ușor de zis decât de făcut în această piață de locuri de muncă, asta e sigur. Știi ce vrei să faci? Nu ai abilități și calificări necesare pentru a face acest lucru? Cât de mare e schimbarea pe care ești dispus să o  faci? Ai accepta mai puține beneficii? Ești dispus să risti  pentru a-ti îndeplini visul? Indiferent dacă este sau nu este un obiectiv realist depinde de raspunsurile tale la aceste întrebări. Dacă   decizi să faci o schimbare, aceasta trebuie sa fie mai mult decât un vis. Ai nevoie de un plan de acțiune care include cercetarea. Ce, unde, de ce, și cum.  De o rețea de alte persoane care împărtășesc obiectivele dvs. și de a pune o mulțime de întrebări. După ce ai pus ochii pe obiectiv, nu lasa nici un obstacol sa-ti stea in cale. Necesita o determinare serioasă, dar recompensele potentiale sunt multe. Dacă apare  cariera ta de vis in acest an, nu renunța.

8. Sa calatorim mai mult

Nu are sens sa stabilesti acest  obiectiv, dacă nu intenționezi să-l realizezi. Dacă primesti doar două săptămâni pe an concediu de la locul de muncă și va trebui să-ti petreci acest timp cu familia, un obiectiv  de călătorie poate provoca doar frustrare. Pe de altă parte, chiar dacă bugetul și timpul sunt ok, puteți să vă planificați mereu  o escapadă la sfârșitul săptămânii in  apropiere de casă.

Dacă aveți timp și bani, începeti să va gânditi la partea de lume pe care doriți să o vizitați. Nu vă bucurați doar de destinație,  ci si de farmecul  călătoriei.  Avion, tren, auto, sau nava? Nu vrei sa fii un turist tipic, sau preferi sa vezi cum trăiesc localnicii? Ești un singuratic sau vrei un tovarăș de drum? Oraș sau țară? Munte sau  mare? Calatorie placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *