Lucruri pe care sa nu le spui niciodata copiilor

Copiii se bazeaza pe părinții lor să ii sprijine si sa le ofere iubire necondiționată. Deci, atunci când părinții spun lucruri incredibil de dureroase, copiii nu uita de multe ori. Există unele lucruri pe care parintii nu ar trebui să le spuna copiilor lor, indiferent de circumstanțe și indiferent cât de mari sunt copiii.

Multe din lucrurile pe care părinții nu ar trebui să le spuna copiilor lor sunt lucruri pe care copiii nu le pot face si acestia se simt ca și cum nu vor fi niciodată suficient de buni pentru părinții lor. Acestea includ:

Aș vrea să poti fi ca fratele tau / sora.Lucruri pe care sa nu le spui niciodata copiilor
Nu poți să te straduiesti mai mult?
Nu-mi place munca pe care ai făcut-o.
Aș vrea să muncesti mai repede

Transmiteți iubirea neconditionata

Părinții ar trebui să ofere întotdeauna iubire necondiționată. Ei nu ar trebui sa-i lase pe copiii lor sa creada că ei ii iubesc numai daca   s-au comportat intr-un anumit fel. Atunci când părinții fac asta, copiii  cred că ei sunt iubiți pentru că fac ceva, si se vor răzbuna de multe ori, deoarece acestia vor împinge limitele pentru a vedea cât de departe vor merge părinții lor. Copiii care s-au comportat în moduri adecvate pot schimba rapid comportamentul, deoarece ei resping atitudinea părinților lor . Acestea sunt unele dintre afirmatiile pe care părinții ar trebui să le evite:

Lucruri pe care sa nu le spui niciodata copiilor                                                                                 Esti atât de deștept și te iubesc din cauza asta.
Nu cred că vei avea succes pentru că nu esti atât de inteligent.
Cum ai ajuns să fii atât de prost?
Niciodată nu faci nici o greșeală; într-adevăr de aceea te iubesc.

Există mai multe alte lucruri pe care niciodată nu ar trebui să i le spui copilului tău. Mulți părinți vor spune multe pentru a încerca să obțina atenția copiilor, iar multe dintre aceste cuvinte sunt atât de dureroase încât copiii nu le vor uita. Acestea includ:

 

Nu mai fii asa copil.
Mi-e rușine de tine.
Tu mă faci de râs.
As fi vrut sa nu te fi născut.
Cum te va iubi cineva vreodată?
Esti mort pentru mine.
Te urăsc.
Aș vrea să te dau la altcineva.
Aș dori să te reneg.

Urăsc sa vin la meciurile tale / concerte / conferințe / etc.

Atunci când părinții se simt frustrati cu copiii lor, cel mai bine este sa ia o pauză și să se gândească bine înainte să spuna ceva. Din păcate, odată ce cuvintele sunt spuse, este practic imposibil să le luam înapoi și să indreptam situatia. Mulți copii care sunt abuzați verbal suferă de depresie și au alte probleme ca adulți, iar multi dintre acestia isi vor abuza verbal propriii copii, deoarece ei nu cunosc alta cale. Una dintre cele mai bune moduri de a retine cuvintele, mai ales în situații emoționale fierbinti, este sa luati o pauza.. Atunci când luați o pauză veti fi mai constienti de ceea ce nu ar trebui să spuneti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *