Cum sa previi gripa in mod natural

Odata cu previziunile recente din mass-media în sezonul de gripa cresc si vaccinurile antigripale și răspândirea de panica. Cu toate acestea, tu si familia ta și puteti evitata in mod natural gripa prin consolidarea sistemului imunitar.

Gustă curcubeul

Posibilitatile de alimentatie variate, alimente proaspete, sănătoase, ambalate, cu vitamine puternice și minerale este primul pas pentru a asigura un sistem imunitar puternic. Vitaminele A, B6, C si E si minerale de zinc, fier, cupru și seleniu sunt critice pentru menținerea fortei si imunitatii. Asigura-te că dieta ta constă dintr-un curcubeu de fructe si legume pentru a obtinere toate substantele nutritive necesare. Suplimentarea dietei cu multivitamine de zi cu zi va umple golurile în cazul în care dieta cade și ar trebui să fie o parte esențială a regimului de sănătatea. În timpul sezonului rece si de gripa, crește doza de vitamina C pentru lupta cu virusul. În cazul în care te-ai imbolnavit, studiile au arătat că antioxidanții puternici in vitamina C pot reduce atât simptomele cat și durata de gripa.

Cum sa previi gripa in mod natural
Usturoiul
Anumite alimente pot oferi un stimulent suplimentar și ar trebui să fie luate în considerare în obiceiurile alimentare regulate. Usturoiul este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antifungice și poate preveni infecțiile și răspândirea lor. O portie zilnica de doi catei de usturoi vă va oferi multe benefici. Sfat: Pentru a evita misrosul de usturoi, taie în bucăți mai mici, cuișoare și apoi le înghiți cu apă sau ceai de plante. Continuati cu o crenguta de patrunjel.

Ciupercile
Ciupercile cresc producția și activitatea celulelor albe din sânge, îmbunătățind șansele de a lupta impotriva infectiei. Ciupercile furnizeaza un impuls mai mare de imunitate.

Da o petrecere cu ceai
Stimuleaza sistemul imunitar în fiecare dimineață cu o oală proaspătă de ceai negru. În timp ce proprietățile sănătoase din ceaiul negru au fost cunoscute de secole, un recent studiu de la Universitatea Harvard a confirmat efectele sale de vindecare. Studiul a constatat ca persoanele care beau cinci cesti de ceai negru pe zi timp de doua saptamani au avut de 10 ori niveluri mai ridicate de rezistenta la raceala și de luptă împotriva virusului decât cei care nu beau ceai. Cercetatorii suspecteaza ca ceaiul verde are același efect.

 

Cum sa previi gripa in mod natural

 

Alearga

Exercitarea timp de 30 la 60 de minute pe zi de miscare poate oferi sistemul imunitar lovitura in plus de care are nevoie. Un studiu realizat de David Nieman de la Appalachian State University au descoperit ca oamenii care au alergat în mod regulat timp de 12 săptămâni au avut jumătate din numărul de raceli si gatul inflamat, ca oameni care au fost mai putin activi.

Exercitiul este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a reduce stresul și efectele sale nocive asupra sistemului imunitar. S-a estimat ca 90 la suta dintre boli sunt legate de stres. Dar nu exagerati! Prea multe exercitii pot avea un efect opus asupra sistemului imunitar. Exercitarea pentru mai mult de 90 de minute pe zi v-ar putea face mai susceptibili la virusul gripei.

Dormi
O noapte de somn bun este esențiala pentru sistemul imunitar pentru a se reîncărca. Un organism prea obosit nu are puterea necesară pentru a lupta impotriva infectiilor. Cu opt ore pe noapte de somn, corpul tau va fi gata să se confrunte cu o nouă zi și a îndepărta invadatorii.

Spala-te frecvent pe maini
Un sistem imunitar puternic ar trebui să fie în măsură sa combata virusul gripei, dar daca va spalati pe maini frecvent pot creste sansele de sănătate și mai mult. Folosiți apă caldă și săpun și evitați să atingeți gura, nasul și ochii pentru a preveni virusul sa intre in sistemul dumneavoastră.

Cum sa previi gripa in mod natural

 

Evita vaccinul antigripal
Potrivit Dr. J. Anthony Morris,”Nu există nici o dovadă că orice vaccin antigripal, până în prezent este eficace în prevenirea sau atenuarea oricarui atac de gripă.” Printre ingredientele vaccinului sunt toxine, cum ar fi etilen-glicol (antigel alias), formaldehida (cancerigenă cunoscută), aluminiu (legat de boala Alzheimer și cunoscut ca produce cancer la soareci) și thimerosol (o formă de mercur, cea mai toxică dintre toate metalele grele). Thimerosolul a fost interzis în toate vaccinarile din copilarie in Statele Unite, dar rămâne încă în vaccin gripal astăzi.

În acest an sezonul de gripa nu trebuie să te invinga. Ai grija de corpul tau si vei fi recompensata cu o sănătate bună. Și gândește-te ce poti face cu toate acele zile pe care le pierzi cand esti bolnava!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *