Vitaminele si sanatatea unghiilor

Unghiile sanatoase reflectă un corp sanatos. Daca unghiile tale au o stralucire naturala, sunt puternice și cresc fara pete, acesta este un semn ca dieta ta este ofera nutrientii necesari pentru a menține unghiile în formă optimă. Daca unghiile tale sunt fragile, uscate și slabe, acesta este un semn că vitaminele esențiale lipsesc din dieta ta. Deoarece sănătatea noastră este reflectată de la interior spre exterior, o dieta echilibrata, care se concentrează pe nutrienti care îmbogățesc unghiile este cheia pentru ca unghiile de la maini si picioare sa arate cat mai frumos.

Unghiile sunt compuse din keratina, proteina găsita în păr și piele. Unghiile necesită nu numai aceasta proteina, dar si vitamine esențiale, cum ar fi B-complex, C, A, E (alfa tocoferol), D, calciu, zinc, iod și fier. Când unghiile noastre nu primesc suficient din aceste vitamine, sau atunci când corpul nostru nu le poate absorbi în mod corespunzător din cauza unei boli, stres sau  alți factori, vor începe să devină fragile, uscate, slabe.

 

Vitaminele si sanatatea unghiilor

 

Simptomele deficientelor de vitamine
Unghiile care sunt uscate au tendința de a se rupe cu ușurință sau exfolia. Acest lucru poate fi un simptom al unui deficit de vitamine C, D si biotina. Unghiile slabe sunt un semnal că organismul este scăzut în vitamina B, siliciu, zinc, cupru fier, iod sau seleniu. Când unghiile sunt fragile, acesta este, de asemenea, un semn că există o lipsă de vitamine B, precum și de proteine. O formă de semiluna alba de la baza unghiei poate indica o lipsa de fier si / sau zinc, și unghiile slabe sunt un semn al lipsei de vitamina C, acid folic si deficienta de proteine. Unghiile cu muchii verticale sau orizontale pot însemna o lipsă de vitamina B sau fier. Dacă găsiți că sunteți predispusa la ciuperca sub unghii, acest lucru poate fi din cauza lipsei de bacterii prietenoase în organism, ceva destul de comun, dacă luați antibiotice în mod regulat. Vitamina B si acidophilus poate ajuta. Persoanele care suferă de deficiențe de vitamina A constată că organismul nu va absorbi sau procesa proteine  eficient. Atunci când organismul este scăzut în vitamina D, calciul nu poate fi asimilat în mod corespunzător. Fără o atenție la aceste vitamine, unghiile devin compromise, făcându-le să devină moi și slabe.

 

Vitaminele si sanatatea unghiilor
Alimentele bogate in vitamine pentru unghii sănătoase
Mesele echilibrate cu fructe si legume, cereale integrale, împreună cu, ouă, pește, seminte si nuci este un excelent mod de a te asigura ca unghiile tale vor primi substantele nutritive de care au nevoie. Aceste alimente conțin toate vitaminele care ajuta la hranirea unghiilor, si cuticulelor. În plus, un minim de opt pahare de apa pe zi va ajuta la eliminarea toxinelor din organism, care permite nutrientilor sa-si faca treaba mult mai eficient.

Fructe și legume specifice pentru unghii
Include următoarele fructe și legume în dieta de zi cu zi, pentru ca te vor ajuta sa pastrezi unghiile in forma: avocado, mere, struguri, sparanghel, castraveți, usturoi, legume cu frunze verzi, telina, ceapa si cartofii dulci.

Dacă simți că ai nevoie să completezi dieta cu vitamine suplimentare, cauta multivitamine care conțin substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea unghiilor. Există, de asemenea, formule pe piață, care sunt în mod special făcute pentru a hrani unghiile. Acestea sunt special create pentru a oferi proporțiile corecte ale fiecărei vitamine pentru a obține rezultate optime. Amintiți-vă că suplimentele nu sunt suficiente. Alimentele sanatoase, proaspete sunt cel mai bun mod de a crea un corp vibrant, care se reflectă în strălucitoare, unghii puternice, de invidiat.
Unghiile slabe pot fi cauzate de o varietate de factori, cel mai de bază fiind genetica – unii oameni se nasc cu unghii puternice natural, altii nu sunt atât de norocoși.

 

Vitaminele si sanatatea unghiilor
Vitamina A
Un deficit de vitamina A se va reflecta în unghiile tale, oferindu-le un aspect fragil, moale si solzos. Dacă unghiile tale au un aspect fragil, incerca să maresti consumul de alimente bogate in vitamina A, cum ar fi branza, oua, peste gras, lapte, și iaurt.

Vitamina B
Aceasta vitamina este ca un îngrășământ pentru unghiile tale, ajutându-le să crească și sa se mențina puternice.Dacă aveti deficit de vitamina B12, unghiile pot fi uscate, inchise la culoare si curbate la capete. Pentru a stimula B12 , adauga următoarele alimente: carne, somon, cod, lapte, brânză, ouă și cereale la micul dejun.

Vitamina D
Vitamina D ajuta corpul sa absoarba calciul, care ajuta la intarirea unghiilor. Dacă ai deficit de aceasta vitamina , unghiile tale tind să fie fragile și uscate.Vitamina D nu se gaseste in multe alimente, în schimb, o vom obține de la soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *