Arta de a imbatrani gratios

Pentru o femeie, a imbatrani inseamna par alb, piele lasata, si riduri care nu mai dispar. Deseori, inseamna sa renunte la bikini pentru un costum de baie compus dintr-un tricou, si sa achizitioneze pantofi cu talpa joasa in locul tocurilor sexy. Sa nu uitam ca a imbatrani gratios deseori include consultanti in frumusete, stilisti, iar in cazuri extreme, cirurgi plastici pentru a repara ce se poate. Ce se intampla in exteriorul tau , ca femeie, sani lasati, si hidosul par care creste pe obraji, nu trebuie sa fie un indiciu a ceea ce esti pe dinauntru. Chiar si ridurile pot sa indice zambetul. Cateodata fericita, altadata trista, si in majoritatea timpului, exact opusul a ceea ce te-ai asteptat.

Cand o persoana imbatraneste gratios, majoritatea se refera la aspectul exterior. Asta inseamna ca cineva a ajuns la 40, 50, 60 de ani sau mai mult si tot arata bine. Lumea obisnuieste sa spuna-oau, viata a fost generoasa cu ea, in schimb, cand o persoana arata rau, imediat se spune ca a avut o viata grea. In ambele cazuri, observatorul se poate insela. A imbatrani cu gratie nu inseamna cat de bine a suportat corpul si fata noastra intemeperiile vietii -ci cat de repede am fost in stare sa ne ridicam si sa o luam de la ccapat.

A imbatrani gratios nu inseamna sa arati bine la 50 de ani. Nu este vorba de o tinuta impecabila. Nici macar de a purta haine care te fac sa arati ca scoasa din cutie. Ci, este vorba de a accepta si a imbratisa continua ta dezvoltare. Este increderea de a fi femeie, in a fi cineva care iubesti sa fii. Este sa iti amintesti de toate lucrurile cu care ai fost binecuvantata si felurile in care viata te-a schimbat. A imbatrani gratios este sa lasi la o parte lucrurile materiale si sa dai drumul idealurilor legate de ce ar trebui sa fii sau cati bani ai strans sau ce ar fi trebuit sa faci de-a lungul vietii. Este sa iti accepti alegerile si sa iti asumi responsabilitatea pentru greseli.

Pastrandu-ti chipul frumos, corpul in forma si pielea fara riduri sunt lucruri asumate de oamenii carora le pasa de ei. Este adevarat ca persoanelor care le pasa de aspectul lor le pasa si de ceilalti si au o incredere in sine care ii ridica de-a lungul vietii. Dar sa imbatranim gratios inseamna ca la un moment dat am invatat ca integritatea si caracterul cuiva nu se bazeaza neaparat pe aspectul fizic.

Sa imbatranim gratios inseamna in final sa ne simtim confortabil in pielea noastra. Este sa realizam ca desi nu am fost intotdeauna cele mai bune, am incercat sa facem ce e mai bine. Sunt lucruri legate de divinitate, de karma, de destin, de viitor si viziunea despre viata vine dinauntrul nostru mai mult decat din alta parte. Cand alegi sa fii fericita, satisfacuta, sa privesti partea plina a paharului si sa lasi in urma regretele sau dezamagirile-inseamna ca ai invatat sa imbatranesti gratios, indiferent daca iti permiti crema pentru riduri sau nu.

Un alt aspect in a imbatrani gratios este sa realizezi ca nu trebuie sa ai o anumita varsta pentru a face asta. Nu trebuie sa te retragi intr-un balansoar ca sa te uiti la viata ta si sa te simti bine. Chiar si adolescenta fiind, te poti maturiza gratios, daca esti pozitiva, deschisa la ceea ce iti ofera viata. Un copil care invata sa mearga si cade, dar se ridica de zeci de ori, invata sa creasca gratios, in tenacitate, integritate si iubire. Un batran de 100 de ani care sta langa batranica sa de 99, imbatraneste gratios daca isi pastreaza mintea deschisa ca inca mai are multe de invatat, multa iubire de oferit. Asa cum o casa sau o masina nu te poate defini ca persoana -un coafura sic sau lipsa ridurilor nu ne poate defini viata sau momentele frumoase.

“Sa radem des si mult, sa castigam respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor, sa castigam aprecierea onesta a criticilor si sa induram tradarea prietenilor falsi, sa apreciem frumusetea si sa gasim ce e mai bun in oameni… sa lasam lumea putin mai buna si sa stim ca am facut viata cuiva mai usoara pentru ca am trait. Asta inseamna ca am reusit’, spune Ralph Waldo Emerson. Si asta inseamna sa imbatranesti gratios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *