Relatia copilului cu bunicii

Copiii ar trebui să fie în măsură să formeze o legătură specială cu bunicii lor. Încurajați-vă copiii să-și petreacă timpul cu ei, pentru a contribui la crearea unei relații strânse. Unele dintre modalitățile în care puteți ajuta la pastrarea unei legături puternice este sa va duceti copiii in vizita la bunicii lor, pentru a-si petrece vacanța împreună. Cel mai important motiv pentru a menține legăturile puternice se datorează faptului că bunicii pot avea o influență pozitivă asupra vieții nepoților lor.

Bunicii pot contribui la consolidarea valorilor familiale la copii. Spun povești nepoților despre istoria familiei iar aceasta este o modalitate de a insufla mandria pentru membrii familiei și a-i ajuta să înțeleagă cum au fost părinții lor atunci când au fost tineri. Copiii iubesc mult sa asculte povești amuzante despre părinții lor, și “vremurile bune”. Atunci când vorbesc despre modul în care era mama la o varsta frageda, cum a lucrat   în timp ce era în liceu, și s-a intretinut ea însăși, la facultate lucrand in fiecare week-end, sunt lucruri care se concentreaza pe etica  și învața copiii sa faca acelasi lucru. Aceste povești dau copiilor un sentiment pentru ceea ce sunt.

 

 

Relatia copilului cu bunicii

 

Hobby-urile sau abilitățile bunicilor ajută copiii sa afle ce le place. În cazul în care un bunic iubește prelucrarea lemnului și implică nepotul într-un proiect, el poate invata să iubească procesul de a face lucrurile cu propriile mâini. Lucrând împreună pentru a face ceva insuflă, un sentiment de împlinire, și ajută sa formeze o legătură foarte puternica între cei doi. O bunica careia ii place sa coaca pâine și fursecuri poate transmite abilitățile ei copilului, și să-l învețe lucruri de valoare care ii pot folosi pentru tot restul vieții.

Bunicii pot ajuta copiii atunci când părinții lor  trec printr-o perioada grea, o separare sau un divorț. Copiii ar trebui să fie făcuți să simtă că nu este vina lor si obligatoriu, legaturile bunic-nepot nu vor fi rupte, indiferent de ceea ce se întâmplă între părinți. Copiii, de asemenea, pot avea un confident cu care se pot simți confortabil atunci când vorbesc cu el aceste subiecte incomode. Ei urăsc sa vorbeasca cu parintii despre asta.

 

 

Relatia copilului cu bunicii

 

În familiile în care există mai mult de un copil, bunicii pot face un efort special pentru a petrece timp cu fiecare copil . Având propriul lor timp doar cu bunicii ajută copiii sa se simta speciali. Bunicii pot face ceva care înseamnă foarte mult pentru acel copil, cum ar fi un hobby preferat sau sa-l ia cu ei într-un loc pe care il iubesc.

Adesea, bunicii au resurse de a lua copiii într-un loc special in vacanta. Acest timp petrecut impreuna ar trebui să fie prețuit pentru că oferă o atenție neîmpărțită fără părinți. Majoritatea bunicilor au tendința de a rasfata un pic copiii, și atâta timp cât nu creează conflicte cu părinții, este un mod sanatos pentru copii să se bucure de ceva special.

Fa-ti timp și efort pentru a fi sigura că copilul tau are o relație specială cu părinții tăi. Aceasta iti poate ajuta copilul sa se dezvolte in adultul care iti doresti să fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *