Cum sa previi o cadere nervoasa

Te simti copleșita? Nu ești singura. Femeile de azi adesea jongleaza mai mult decât oricând înainte, cu un loc de muncă cu normă întreagă și obligațiile parentale . Subliniază și presiunile din lumea asta care pot face orice femeie sa se simta obosita și amețita și sa simta anxietate. În plus, multe femeile  sunt, de asemenea, victime ale experiențelor traumatice, inclusiv abuzurile sexuale, violența domestică, copilariile abuzive, și alte astfel de probleme. Acestea pot duce la ceea ce se numește o cădere nervoasă. Iata semnele:

Dacă vă pierdeți concentrarea: Vor exista momente când nu vei fi capabila să te concentrezi pe munca sau activitatile  de zi cu zi. În timp ce este perfect normala o scădere a nivelului de concentrare din când în când, în cazul în care se intampla  în mod constant  pentru mai mult de o săptămână, aveți motive să vă faceți griji.

Fluctuația în greutate: Un alt semn evident al unei   stari de spirit dezechilibrate, este pierderea sau castigul in greutate extrem. Ai putea experimenta, de asemenea, pierderea majoră a poftei de mâncare, sau poate ai dezvoltat brusc o schimbare in obiceiurile alimentare. Dacă vă gasiti n mod constant confortul in produse alimentare  aveți nevoie de o analiză a realității.

Cresterea consumului de alcool sau fumatul : În timp ce unii oameni gasesc confort in produsele alimentare atunci când sunt stresati, alții se complac în abuz de droguri. Dacă  consumati o cantitate nociva de alcool   zi de   zi, sau fumati  în mod constant , se pot  agrava și mai mult    traumele psihice existente și să conducă la o cadere nervoasa.

Tendința de a rămâne izolat : Când esti deprimat, ai tendinta de a te retrage într-o carapace și doresti să rămâi singur tot timpul. Acest lucru nu este bun,   izolarea de prieteni și de familie te poate elimina mai mult din realitate.

 

 

Cum sa previi o cadere nervoasa

 

“Cadere nervoasa” nu este un termen medical real, ci o expresie folosită pentru a include un număr de stari care stau la baza tulburărilor mentale și emoționale care pot întrerupe brusc capacitatea unei persoane de a funcționa, atât de mult încât este nevoie de interventie si tratament. Dacă sunteți copleșita și simtiti nevoia de a petrece o zi de sâmbătă pe canapea pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor, nu inseamna că este o cădere nervoasă. Dacă vă enervati brusc și strigati la copiii dumneavoastră sau soț nu este o cădere nervoasă. Cu toate acestea, dacă aveți un colaps într-o o zi si va puneti pe plâns sau brusc decideti să împachetati și să va părăsiti familia, acest lucru ar putea fi clasificat ca o cadere nervoasa.

În timp ce  de cele mai multe ori o cădere nervoasă  apare brusc și extrem , ea poate fi, de asemenea, o serie prelungită de simptome care se manifesta în timp. Abilitatile unei persoane pot începe să se dezintegreze încet, de exemplu, ele pot începe evitarea muncii și responsabilitățile familiale, fără nici un motiv. Ele pot începe, sa-i evite pe alții, inclusiv prietenii și familia lor. Ele pot, de asemenea, părea un pic amețite, cu incapacitatea de a se concentra și pot chiar încep  să isi neglijeze propria igiena, curățenia și așa mai departe.

Prevenirea unei căderi nervoase implică menținerea unui echilibru mental și emoțional sănătos și obținerea de ajutor pentru preocupările de bază înainte de a duce la aceste simptome. Dacă ați fost victima unui traumatism in trecut, v-ar face bine să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea un consilier astfel încât să puteți învăța sa treceti peste. Dacă ai fost crescuta intr-o casa abuziva, ar putea fi necesar să se recalifice modul de gândire, astfel încât să nu mai existe traumatisme și sa fii sigura că nu se vor repeta comportamente nesanatoase in casa ta sau pentru a obține blocarea modelelor de comportament auto distructiv.

Mamele singure care lucrează cu normă întreagă, cu puțin sprijin sunt de asemenea predispuse la caderi nervoase deoarece acestea au atât de multe responsabilități, mai ales dacă au copii cu nevoi speciale sau copii care sunt bolnavi fizic. Este vital pentru a obține ajutor în aceste situații, discutați cu un asistent social cu privire la ceea ce te poate ajuta, astfel încât să nu te ocupi de tot pe cont propriu.

De asemenea, va trebui să fii conștienta de starea ta mentala si emotionala, în orice moment, astfel încât să poți trata simptomele care apar. Fiind constienta de sanatatea ta fizica, vei fi conștienta si de sanatatea ta mentala si emotionala și discuta cu medicul cand crezi ca e necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *