Cum sa scapi de obiceiurile proaste

Recunoaste, toata lumea le are, chiar si tu. Fiecare are unul, doua  sau mai multe in viata, despre care stiu ca nu sunt bune, insa ceva dinauntru ne face sa continuam. Obiceiul tau prost ar putea fi fumatul sau folosirea altui produs pe baza de tutun. Poate ca bei prea mult, faci cumparaturi in exces. Multi oameni au obiceiuri proaste,  cum ar fi sa fie mereu negativisti sau sa se planga in continuu. Si pentru milioane de alti oameni, obiceiurile proaste se invart in jurul mancarii si sanatatii. Unii lucreaza prea mult, sau sunt prea implicati in utilizarea tehnologiei.  Altii fac exercitii la modul extrem sau au probleme cu spunerea adevarului. Flirtatul constant sau a nu putea spune nu celorlati sunt si acestea obiceiuri proaste.

Un obicei prost este orice faci in mod continuu, in ciuda faptului ca nu e bine pentru tine. Pentru multe persoane, incepe inocent, si devine apoi un obicei, deoarece de-a lungul timpului, se simt confortabil cu el. Si nefacand acest obicei, cauzeaza stres, sau frustrare. Eventual, devine dependenta. Se estimeaza ca in societatea noastra, mai mult de jumatate dintre oameni au dependente. Cum sa scapi de obiceiurile proaste

Cheia pentru orice lucru in viata este echilibrul si controlul. Daca esti capabila sa echilibrezi obiceiurile proaste si sa le controlezi, nu te vor acapara cu totul. Insa, putini reusesc sa faca asta. Apoi, pentru a face schimbari, trebuie sa inveti cum sa scapi de obiceiurile proaste, printr-un proces efectuat pas cu pas.

Expertii spun ca dureaza cam o luna de zile ca sa scapi de un astfel de obicei. Indiferent daca incerci sa te opresti din rosul unghiilor sau sa renunti la tigari, nu se va intampla peste noapte. Sa incepi e cea mai grea parte. Deseori, obiceiurile devin o parte subconstienta a vietii pe vcare le faci fara sa te gandesti. Asa ca sa scapi de ele  e posibiul doar daca realizezi si esti constienta de obiceiul tau. Chiar si inainte de a depasi un obicei pros, trebuie sa iti petreci cateva saptamani si sa constientizezi cat de puternic este.

Deci, primul pas este sa recunosti si sa fi responsabila de obiceiurile tale. Probabil ca vrei ca in 30 de zile sa elimini obiceiurile proaste, insa expertii sunt de parere ca nu e o idee buna. In loc de asta, incearca sa te concentrezi aupra unui singur obicei.

Urmatorul lucru este sa gasesti un nou obicei si sa inlocuiesti pe cel vechi. Aminteste-ti ca creierul tau a fost un autopilot si schimbarile nu vin peste noapte. De exemplu, daca esti fumatoare, trebuie sa gasesti un obicei cu care s ainlocuiesti fumatul. Nu e atat de simplu si nu se intampla cat ai pocni din degete. Daca tinzi sa mananci seara si vrei sa scapi de acest obicei, pune un Cd yoga care sa inlocuiasca mancatul.Cum sa scapi de obiceiurile proaste

Asigura-te ca obiceiul nou e unul bun si e ceva care sa il faci pe termen lung. La inceput noul obicei va cere efort sa intre in viata ta, dar apoi va deveni parte din tine.

De asemenea, spune-le oamenilor din viata ta ca vrei sa faci schimbari in viata. Astfel, conteaza nu numai pentru tine, ci si pentru ceilalti. In plus, cei care te iubesc pot deveni sustinatorii tai si sa te ajute sa scapi de obiceiurile proaste, mai ales in zilele cand esti gata sa renunti.

E bine sa tii un jurnal. Sa scrii intentiile si progresul care sunt lucruri concrete in schimbarile din viata ta. Te va ajuta sa vezi ce ai realizat in 30 de zile si cat de departe ai ajuns si de asemenea, astfel, poti sa rationalizezi schimbarile.

Cheiea este sa fii pozitiva. Este dificil sa faci asta in timp ce vrei sa scapi de un obicei, dar trebuie! Alunga din minte gandurile negative. Sa faci schimbari niciodata nu e usor. Iar daca te uiti la obiceiurile tale proaste iti vei da seama ca tu le-ai creat. Nu s-au creat singure. Asta inseamna ca de-a lungul timpului si cu efort, poti sa recastigi controlul  asupra obiceiurilor proaste si sa le inlocuiesti cu unele pozitive.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *