Cum sa treci peste criza varstei mijlocii

Uneori, adultii suferă de o stare proastă și de nemultumire in viata. Mulți oameni numesc asta   criza de la mijlocul vietii. Aceasta este mai frecventa decât crezi și există multe moduri de a o schimba înainte de a fi extrem de nemulțumit pentru un timp foarte lung. Criza vârstei de mijloc este o perioadă de disconfort emotional prin care barbatii si femeile trec între vârsta de 35 și 55 de ani. Pentru cei mai mulți este o perioada de întrebari și ajustarea stilului lor de viata pentru a se potrivi mai bine cu nevoile lor emotionale.

Sentimentele de depresie

Unii dintre cei care trec printr-o criză a vârstei de mijloc vor experimenta depresie, care afecteaza starea de spirit a acestora și ajung in punctul în care activitățile și relațiile sunt afectate în mod negativ. Prietenii, familia, și munca pot fi neglijate toate.
Tristețe, lipsa de speranta, neajutorare, pesimism
Pierderea de interes în activitățile plăcute o dată
Lipsa de energie
Incapacitatea de a te concentra sau a lua decizii
Insomnie
Pofta de mâncare neobișnuită, pierdere sau crestere în greutate

 

Cum sa treci peste criza varstei mijlocii

 

Vezi un psiholog

Dacă esti extrem de nemulțumita de viața ta, unul din primele lucruri pe care le poți face este sa lucrezi cu un terapeut care te poate ajuta să faci fata cu luptele mentale pe care le ai. Fiind într-o stare proastă și perpetuă senzație de nemultumire sunt semne de depresie. Lucrul cu un psiholog licențiat este cel mai bun mod de a trece printr-o criza de depresie. Un terapeut iti va pune întrebări pentru a te ajuta să realizezi ce este bun in viata ta. Posibil să ai nevoie de câteva sesiuni înainte să apară progrese, dar mulți oameni merg la terapeuti pentru aceste probleme.

Ai nevoie de medicatie

Psihologul vă poate sugera să luați un medicament antidepresiv sau de altă natură sau, eventual, chiar un supliment pe bază de plante pentru a ajuta la depresie. Puteți obține un al doilea aviz de la medicul de familie deoarece   el  scrie prescriptia medicala.

Nu fugi de probleme 

Un lucru care nu funcționează, este sa fugi de problemele pe care le ai. O vacanta poate parea o idee foarte bună, dar odată ce te vei întoarce, aceleași probleme vor exista în continuare și este posibil să ai unele noi la locul de muncă pe care le-ai pierdut în timp ce erai în vacanță.

Enumera lucrurile bune din viata ta

Ce ar putea să mearga este sa faci o listă a ceea ce se întâmplă în viața ta. Dar, această listă nu va cântări avantajele și dezavantajele, ci este necesar sa enumeri lucrurile bune din viata ta.

 

Cum sa treci peste criza varstei mijlocii

 

Petrece timp in natura

Altceva care poate fi foarte bun pentru oamenii care sunt mereu morocănosi și nemulțumiti este sa petreaca timp in natura. Acesta ar fi momentul perfect pentru a merge la drumeții sau la caiac. Nu este momentul sa te plimbi prin cartier, ci intr-o rezervatie naturala. Este uimitor ce va face natura pentru suflet.

Voluntariat

Dacă nu esti într-un loc în care poți comunica cu natura, ar putea fi, de asemenea, benefic pentru tine sa te oferi voluntar. Când faci voluntariat faci ceva pentru alte persoane și te poate face sa te simti cu adevarat bine. Poți vedea, de asemenea, că ai multe lucruri bune viața ta si s-ar putea sa începi să-ti schimbi atitudinea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *