Dan Muresan, fiul fostului ministru al Agriculturii, gasit mort

Dan Mureşan, fiul fostului ministru Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost gasit mort intr-o camera de hotel din Kenya. Acesta avea 32 de ani si lucra pentru o companie britanică de consultanţă politică care a pus la punct strategii electorale în ţări din Africa de Sud, sud-estul Asiei şi Europa de Est.
Acesta absolvise London School of Economics and Political Science şi un master în management politic al Universităţii George Washington. El a fost coordonatorul unor campanii electorale în statele americane Virginia şi Texas, dar şi campanii în Europa şi Africa. In cva nu se stie de ce tanarul a decedat subit. Iata insa relatiarile MAE la solicitarea Mediafax “sâmbătă, Ambasada României la Nairobi/Kenya a fost informată “de către un coleg de serviciu al unui cetăţean român că trupul neînsufleţit al acestuia ar fi fost găsit într-un apartament din districtul Nairobi”. “Conform relatării, cetăţeanul român era angajat la o companie engleză de telecomunicaţii, aflându-se de mai multă vreme în Kenya. Acesta nu îşi înregistrase însă prezenţa pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatică română. Din aceeaşi sursă rezultă că, după sosirea poliţiei, corpul neînsufleţit ar fi fost preluat de o firmă de pompe funebre în vederea efectuării necropsiei şi eliberării certificatelor medicale constatatoare, urmând ca luni, 10 septembrie, un reprezentant al companiei de asigurări competente să deschidă un dosar în acest caz”, se spune în comunicatul MAE.
Ambasada României face “toate demersurile necesare pentru obţinerea de la autoritățile locale, în cel mai scurt timp posibil, a informaţiilor oficiale privind decesul cetăţeanului român”. “De asemenea, Ambasada se află în legătură atât cu reprezentanţii companiei angajatoare, cu firma de pompe funebre, precum şi cu persoana de contact din partea familiei din ţară, în vederea oferirii de asistenţă consulară pentru emiterea tuturor documentelor necesare şi a facilitării transportului în ţară a trupului neînsufleţit al persoanei decedate”, mai aflaf din comunicatul dat publicitatii. MAE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *