Decizii gresite cu privire la bani

Dacă vă confruntati cu un munte de datorii și va întrebati dacă le veti putea puteți plăti vreodată , nu cred că sunteti singura. Adevărul este că cele mai multe dintre noi iau decizii care afectează în mod negativ bunăstarea noastră financiară. Aceste decizii proaste nu sunt neapărat cele mai importante, dar au de a face cu cumparaturile greșite sau decizia conștienta de face o afacere majoră, care subminează în cele din urmă finanțele noastre. Mai des decât atat, e vorba de lucrurile mici care tind să ne ducă în necazuri. Iată câteva exemple.
Conturile de economii
Cei mai mulți oameni au intenții foarte bune atunci când vine vorba de economisirea banilor. Avem toata intenția de a deschide un cont de economii și de a face contribuții regulate. Desigur, cele mai multe dintre noi știm că ar trebui să economisim bani din fiecare salariu și sa depunem banii într-un cont purtător de dobândă. Problema este că prea ne tinem de asta.
Se întâmplă de multe ori sa stricam banii pe care ne-am propus să-i economisim. Poate că avem nevoie de reparații auto sau trebuie sa ne cumpăram unele lucruri pe care le dorim. Însa, vedem ca un an întreg a trecut si nu am economisit nici un ban.
Problema este că, odată ce avem banii în mână, e mult mai ușor să-i stricam decât sa-i economisim. O soluție este de a crea un depozit automat cu angajatorul dumneavoastră. Ai o sumă fixă dedusa din salariul net și depusa direct în contul de economii. De acolo, uita ca acei banii exista. Dacă înveti să trăiești fără acesti bani va fi mai ușor să aduni o sumă decentă de-a lungul anilor.

Decizii gresite cu privire la baniBugetarea
Bugetarea este un alt domeniu în care avem tendința de a deveni un pic cheltuitoare. Banii vin în fiecare lună și nu este necesar să se aloce toate fondurile pentru a acoperi cheltuielile de bază. Fără un buget rezonabil, este foarte ușor  sa risipim banii și sa nu avem suficienti pentru a ne ajunge pana la sfârșitul lunii.

Una dintre cele mai bune moduri de a menține controlul asupra cheltuielilor, este de a stabili un buget și sa te tii de el. Un buget funcțional alocă fonduri suficiente pentru a avea grijă de nevoile de bază, cum ar fi trai, hrană, îmbrăcăminte și adăpost.
Dacă nu esti sigura cum să stabilesti un astfel de buget, cauta ajutorul unui profesionist. Luați în considerare sa lucrati profesional ca o investiție în viitorul financiar . Ați putea fi surprinsa  cât ușor este să va urmăriți cheltuielile atunci când aveți un plan viabil.

Decizii gresite cu privire la bani

 

 

 

 Cardurile de credit

Este foarte ușoara utilizarea cardurilor de credit pentru a cumpara ceva de care chiar nu ai nevoie.Mai degrabă decât sa folositi cardurile pentru a cumpara lucruri care nu aveți nevoie, folositi-le pentru achiziții esențiale. Vedeți-le ca o modalitate de a cumpăra alimente din prima zi a lunii și bucurați-vă de bonusul pe care furnizorul vi-l ofera. Înainte de a ajunge la urmatoarea datorie achita soldul cardului. Făcând astfel, înseamnă că nu veti avea dobanzi și ați câștigat de fapt, o sumă mică.
Sa cumperi obiecte de nu ai nevoie nu este în interesul tau, chiar dacă articolul este în vânzare la jumătate de preț. Învață să spui nu, și iti vei da seama că viața ta nu va fi groaznica, daca nu l-ai cumparat. Pe măsură ce timpul trece și ai datorii mai puține, vei fi fericita că ai ales să fii cu picioarele pe pământ și nu ai cedat ispitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *