Decor cu accente clasice

Deși există mai multe stiluri și tehnici diferite de a alege atunci când decorezi casa, e ceva cald si primitor la stilurile clasice de decorare. Indiferent dacă preferați ceva strict tradițional sau un amestec eclectic de stiluri ușor diferite clasice, aspectul general este elegant, relaxant si confortabil. Dacă doriți să adăugați câteva lucruri clasice la casa, aici sunt cateva tehnici de decorare pe care le puteți încerca.

Alegerea mobilierului clasic
Unul dintre cele mai bune lucruri despre piesele de mobilier clasice este că nu ies din stil. Când alegeți piese de mobilier clasice, ar trebui să va concentrati pe calitate și durabilitate, pentru că veți dori, fără îndoială, să păstrati piesa pentru o lungă perioadă de timp. Deși o piesă de mobilier de calitate va costa in mod natural mai mult decat una ieftina, veți economisi bani, de fapt, pe termen lung, din cauza stilului său de durabilitate și atemporal.

 

Decor cu accente clasice

 

Există mai multe stiluri diferite de mobilier care se încadrează în categoria de “clasic”. Dacă preferați un aspect tradițional elegant, finisajele de lemn de culoare închisă sunt întotdeauna o alegere populara. Dacă preferați ceva un pic mai casual, piesele medii sau ușoare care reflectă un gust tradițional sau ușor rustic pot merge, de asemenea, bine. Desigur, dacă preferați un stil mai eclectic de decorare, puteți amesteca și asorta diverse piese de mobilier clasice pentru a crea un aspect personal.

Tiparele clasice
Atunci când alegeți țesături, pardoseli, acoperiri murale și tapițerie pentru o cameră în stil tradițional, modelele clasice sunt întotdeauna o alegere buna. Dungi, imprimeuri florale, cercuri sunt populare și atemporale.Ați putea alege, de asemenea, să adăugați interes vizual cu materiale texturate, tapet și covoare pentru un look mai subtil.

 

Decor cu accente clasice

 

Culori clasice
Nuanțele calde sunt, în general, considerate a fi cea mai buna alegere pentru camerele în stil clasic. Tonuri pământii, cum ar fi maro, bej, auriu, rosu, caramiziu, portocaliu și galben vor adăuga un sentiment de caldura la camera. Puteți folosi, de asemenea, nuante mai inchise calde pentru a oferi un accent izbitor. Dacă doriți, puteți chiar folosi o nuanță închisă de cald ca culoare de baza într-o cameră, creând un look indraznet, dar tradițional. Combina nuante inchise de perete cu lemn alb pentru o notă cu adevărat clasica.

 

Decor cu accente clasice

 

Accente decorative
Atunci când alegeți decorul, mergeti pe accente tradiționale, stiluri și modele. De exemplu, dacă vă place aspectul de arta franceză pe perete, o frumoasă sculptura Fleur de lis de metal ar putea fi alegerea perfecta. Opere de arta sau tablouri canvas încadrate în rame in stil tradițional pot fi, de asemenea, utilizate pentru a adăuga interes vizual camerei. La alegerea surselor de iluminat pentru casa ta, alegerile clasice includ candelabre, lampadare și lămpi de masă. Lumânările și felinarele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a adăuga o notă de relaxare sau chiar romantică. Dacă ați optat pentru parchet clasic, un covor frumos țesut poate adăuga caldura si o pata de culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *