Diferenta de varsta intr-o relatie

Cand aduci acasa un partener care este semnificativ mai in varsta sau mai tanar decat tine, atunci, inevitabil, exista cateva sprancene ridicate si oamenii incep sa vorbeasca. Oamenii iubesc mai mult decat orice o barfa buna iar daca nu inteleg o relatie, atunci aste le da multe subiecte de discutat. O releatie cu o diferenta nare d evarsta poate sa mearga si sunt destule exemple de cupluri care nu au varste similare carte traiesc fericite impreuna. Bineinteles, fiecare e diferit si fiecare relatie e diferita, si ceea ce e valabil pentru o persoana nu neaparat e valabil pentru alta. Oamenii vorbesc din multe motive in astfel de situatii. Pe de o parte pentru ca suspecteaza un anumit interes, bani, sex, dar in acelasi timp, exista o anumita teama cu privire la relatiie. Sa avem in vedere cateva provocari pe care le aduce o asemenea relatie.

Provocarile

Prima provocare este cea legata de persoanele “ingrijorate”. In timp ce ar putea avea intentii bune, nu inseamna ca e mai putin suparator daca nu au incredere in relatia ta sau daca se ingrijoreaza cu voce tare-sau chiar daca oamenii pe care nu ii cunosti se uita insistent la voi, daca diferenta de varsta este vizibila.  Diferenta de varsta intr-o relatie

Urmatoarea provocare vine din diferentele pe care le puteti avea cu privirte la viziunea asupra lumii. Daca unul dintre voi e mai in varsta atunci acea persoana are mai multa experienta de viata in anumite varietati de subiecte. Ar putea avea experienta despre cum e sa treci printr-o casatorie sau sa ai copii sau sa lucrezi penmtru o perioada lunga de timp, sau sa fii la pensie….in acelasi timp, daca o persoana e foarte tanara, poate fi inca la facultate, poate sa locuiasca cu parintii, sau sa-i placa lucruri copilaresti. Aceste lucruri pot duce la dezacorduri, si la argumente daca voi doi aveti opinii diferite cu privire la asta si este si mai probabil sa se intample cand lucrurile devin serioase si cand incepeti sa vorbiti despre copii si casatorie.

Confruntarea cu ceilalti

Daca inca crezi ca prietenii si familia fac comentarii sau vrei sa eviti privirile insistente ale celorlalti, atunci fa relatia mai putin publica. Nu trebuie neaparat sa afle toata lumea ca suinteti un cuplu daca nu vrei. Vei fi mult mai fericita daca pur si simplu ignori ce spun altii, iar daca esti cu adevarat fericita, nu ar trebui sa te deranjeze. De fapt, sentimentul ca sunteti voi doi impotriva lumii intregi ar purtea sa va uneasca si mai mult.

Viitorul

Problema viitorului este inevitabila (pana medicina gaseste o cale de a opri imbatranirea). Ce e important e sa discutati devreme cum va veti descurca si sa fiti siguri ca sunteti fericiti amandoi si pregatiti pentru eventuale dificultati inainte sa va implicati. Vreti copii amandoi? Daca unul vrea copii si celalalt nu, e posibil ca unul dintre voi sa se sacrifice? Si care va fi realitatea cand vei avea 80 de ani? E ceva cu care crezi ca nu te vei descurca? Atata timp cat nu eviti lucrurile, vei fi puternica atunci cand va veni timpul sa te confrunti cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *