De ce este romantismul important intr-o relatie ?

Orice relație are nevoie de romantism ca să supraviețuiască. Cele mai multe cupluri au probleme în a găsi idei romantice pe care să le împărtășească partenerului, iar după ce relația a evoluat, va trebui găsit timp și creativitate pentru a renaște romantismul.

Fără romantism, cuplurile pot cădea foarte ușor în rutina vieții de zi cu zi. Deci, cum să iti păstrezi vie  pasiunea când ai de întreținut o casă și o grămadă de alte responsabilități pe cap? Adaugă una sau mai multe din aceste idei romantice în fiecare săptămână, pentru a reaprinde scânteia care vă lipsea.

Oferă-i un masaj
de ce este romantismul important intr-o relatie
Când ai timp, oferă-i partenerului tău un masaj. Nu trebuie să dureze o oră și să fie neapărat cu lumânări parfumate. Un masaj relaxant de 10 minute va oferi rezultate similare. Masează-i umerii, picioarele, mâinile, sau întregul corp, asigură-te că ai o loțiune plăcut parfumată și mișcări lente ale mâinilor.

Vorbește frumos despre partenerul tău de față cu alții

Fii atentă când partenerul tău se află în apropiere, astfel încât să te poată auzi ce vorbești. Apoi, când crezi că e suficient de aproape, spune-i celui/celei cu care conversezi cât de mult îl apreciezi pe iubitul tău. Poți să spui pur și simplu că încă mai simți fluturași în stomac atunci când vă întâlniți. Atâta timp cât nu împărtășești lucruri intime, și comunici cu intenții pozitive, de obicei, spune-le celorlalți cât de mult îți apreciezi relația și vezi ce impact va avea acest lucru.

Documentează-te despre ce îi place partenerului
de ce este important romantismul intr-o relatie
Când iubitul tău menționează o idee romantică, sau un lucru din trecut care i-a plăcut, notează-l pe o listă personalizată și privată cu idei romantice. Nu trebuie să îi arăți partenerului tău că ai o asemenea listă, dar asigură-te că aceste idei romantice sunt ceva pe care le iei cu tine în poșetă sau în portofel. Iar când iubitul sau sotul tău își dorește să faceți ceva romantic, nu trebuie decât să alegi ceva din acea listă. Cu siguranță îi vei face o surpriză plăcută, pentru că se va simți apreciat și va știi cât de multă atenție îi oferi.

Trimite-i o scrisoare de dragoste clasică

Este rar să primești astfel de scisori în ziua de azi, și tocmai de aceea trebuie să-i scrii și să-i trimiți o astfel de scrisoare iubitului tău. O pagină cu ceea ce crezi că e special pentru voi poate face minuni într-o relație. De asemenea, poți să-i lași scrisori de dragoste în anumite locuri, ca de exemplu în geanta lui, într-un sertar, sau într-o prăjitură cu glazura lui preferată.

Găsește lucruri romantice pe care să le sărbătorești

Unii oameni sărbătoresc evenimente din viață pentru care alții nici nu s-ar deranja. Indiferent cu ce gen de persoană te întâlnești acum, de ce să nu ieșiți și să sărbătoriți într-un cadru romantic? O lună plină e perfectă pentru a sărbători. Faceți un picnic și campați într-un loc pustiu, pentru a vă bucura de luna plină. O astfel de noapte va fi ca o gură de aer proaspăt pentru relația voastră. Zilele de naștere, concediile, aniversarea de șase luni, sunt de asemenea motive pentru a sărbători, dar asigură-te că creezi o experiență unică, care nu va fi uitată prea curând.

Fii romantică în fiecare zi
de ce este important romantismul intr-o relatie
Chiar dacă aceste idei romantice sunt un punct din care poți să începi, asta nu înseamnă că sunt singurele. Fiecare dintre noi suntem unici, așa că fiecare simțim romantismul în propriul fel. Ascultă ce îți spune partenerul în fiecare zi. Dacă trebuie să meargă la vreun eveniment, surprinde-l cu haine perfecte pentru această ocazie. Dăruiește-i ceva care știi că îi va placea la nebunie: o carte favorită, un joc video, o excursie pe plajă, sau mâncarea preferată. Uneori, unele idei romantice pot să treacă neobservate, ceea ce e frustrant. În acest caz, sărută-ți partenerul și lasă-l să știe că ai o surpriză pentru el. Gândurile tale bune vor fi apreciate atât timp cât ești romantică și nu pentru faptul că aștepți ceva în schimb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *