Dreacena, din indepartata Africa

Dracaena-familia Agavaceae
Origine-Africa tropicala
Dracenele sunt specii cu port diferit, unele sunt arborescente, care produc o tulpina rigida, garnisita cu frunze lungi ca niste panglici cu extremitati ascutite, inserate, ca frunzele de porumb, intr-o spirala continua in jurul tulpinii. Altele prezinta un port arbustiform, tulpina principala ramificandu-se in ramuri secundare.

Mai decorative sunt
dracena deremensis -cu frunze verzi inchis, brodate de doua benzi argintii si una liniara, gri pe nervura principala.
Dreacena, din indepartata Africa

dracena flagrans-cu frunze verzi mai mari, ondulate pe margini. Se cultiva doua varietati -dracena fragrans Massangeana, ale carei frunze sunt traversate longitudinal si pe partea mediana de o zona de culoare galbena si Diefenbachia fragran Lindenii-cu frunze brodate de doua benzi late, de culoare alb-crem.
Dreacena, din indepartata Africa
Dracena sanderiana-plante cu port mai mic si frunze de culoare verde-cenusiu, cu cate o frunza alb-crem pe margini.
Dreacena, din indepartata Africa
Dracenele sunt plante de apartament robuste, iubitoare de caldura si lumina.
Vara, se mentin in locuri bine luminate, fara soare direct si se uda din belsug, adaugand ingrasaminte solubile, din luna mai pana in august. Frunzele se pulverizeaza frecvent cu apa.
Iarna, temperatura favorabila este de 16-29 grade Celsius, cu lumina maxima. Frunzele se spala pe ambele fete, cat mai mult posibil. Transplantarea se face in martie, intr-un amestec din 3 parti pamant de frunze, o parte turba si o parte nisip. Plantele imbatranite, degarnisite la baza, se pot reintineri prin scurtarea tulpinii, provocand astfel emiterea de noi lastari.
Se inmultesc usor prin butasi din lastarii situati in varful tulpinii, dar si prin butasi de tulpina, cu lungimea de 8-10 centimetri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *