Dresden, un oras in care istoria vorbeste

Dresden e un oras istoric important in partea de est a Germaniei. Inainte de reunificarea Germaniei, acest oras s-a aflat in plin comunism. Chiar si in zilele noastre, ramasitele acelei perioade sunt inca vizibile. Industria turistica nu este inca foarte dezvoltata, ceea ce confera unui oras de asemenea marime un caracter rural.

Dresden, un oras in care istoria vorbeste
Ne-am cazat la o pensiune foarte aproape de centru, o ferma cu elemente decorative tipic est germane, un loc foarte linistit. Dresdenul a suferit numeroase bombardamente in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Aproape fiecare cladire istorica este astazi reconstruita, operatiune care se deruleaza chiar si in prezent. Pe alocuri, au fost adaugate  elemente moderne.

Dresden, un oras in care istoria vorbeste
Cea mai mare atractie in Dresden sunt bineinteles, cladirile cu deosebita importanta istorica, care sunt peste tot in oras. Dresden este un oras in care poti sa te plimbi la nesfarsit de la o catedrala la un palat si apoi un muzeu. Frumusetea culturala il face un oras special.

Dresden, un oras in care istoria vorbeste

Aruncand o privire asupra cladirilor e simplu de elaborat, dar din memorie, unele  merita o mentiune speciala- Biserica Holy Cross (Kreuz Kirche) , Teatrul operei si Japanese Palace. Poti de asemenea sa vizitezi parcuri interesante si sa te plimbi de-a lungul raului iar cand e cald afara, poti sa vizitezi gradinile de bere si sa te relaxezi putin. Si pe deasupra, exista si restaurante extrem de dragute in care te poti bucura de bucataria nemteasca intr-o atmosfera locala.

Dresden, un oras in care istoria vorbeste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *