Dubai, paradisul Orientului mijlociu

Ne-am trezit în jurul orei 05:00. Cred că toți eram atât de încântati sa descoperim acest oraș uimitor, incat nu am putut dormi. Micul dejun a fost grozav. Ei bine, acesta a costat doar 100 de dolari pentru 3 persoane. Primul lucru pe care l-am făcut  a fost  un tur de oras cu un ghid. A fost o experienta extraordinara. Am văzut cele mai multe lucruri, iar turneul a fost unic. E foarte bine sa faceti un tur al orasului organizat dacă vizitați Dubai pentru prima dată. Am văzut ambele părți ale Dubaiului, Deira si Burj Dubai, care este chiar peste Dubai Creek. Da, destul de uimitor.

Dubai, paradisul Orientului mijlociu
A fost atât de fascinant să vezi acest oraș uimitor, unde clădirile moderne, se imbina cu monumentele istorice și locuințele tradiționale. Așa cum a spus ghidul nostru: “Dubaiul a fost transformat de la camila la Cadillac, în doar 20 de ani”. Traseul a fost la plaja Jumeirach și Hotel Burj Al Arab, care este un hotel de lux, care combină arhitectura fascinanta, cu cultura bogata a Orientului Mijlociu. Singurul hotel de 7 stele din lume. Camerele sunt toate apartamente duplex și pretul variaza de la 2,000 dolari SUA la 15.000 dolari pe noapte. Cam peste bugetul meu la acest moment. Plaja a fost foarte frumoasa si apa a fost foarte caldă și limpede.

Dubai, paradisul Orientului mijlociu
Mallul Emiratelor este extrem de mare. În mall, erau peste 480 de magazine, peste 30 de restaurante, un hotel de 5 stele și cea mai mare stațiune de schi de interior din lume. Uimitor. Pur și simplu uimitor. Am fi putut petrece, nu ore, ci zile și săptămâni doar în mall. Am făcut niște cumpărături, deoarece erau 40% reduceri și mai mult. Am luat niște tricouri Dolce & Gabbana și suveniruri. Din moment ce nici prietenul meu și nici eu nu am făcut vreodată snowboarding, ne-am decis să mergem pentru o lecție la Discovery Snowboarding. Ne-am distrat atât de mult în zăpadă. Nu am căzut deloc, și am fost mândra de mine.

Dubai, paradisul Orientului mijlociu
Astăzi am vizitat, de asemenea,  Gold Soak – un loc unde trilioane de aur sunt expuse fără securitate. Dubai este un loc foarte sigur. El are doar 1,5%, rata criminalității și nu am văzut nici masini de politie. O persoană care vinde aur ne-a spus astăzi o poveste uimitoare. Se pare că a fost un negustor de diamante din China și a uitat unul dintre bagaje continand diamante  în taxi. Când a ajuns la magazin sa le vanda si-a dat seama că unul dintre bagaje lipsea. El a mers la secția de poliție și acolo a găsit șoferul de taxi care, de asemenea a fost să predea geanta. Comerciantul de diamante a fost socat, desigur, i-a mulțumit și i-a dat 3.000 de dolari pentru ca a fost cinstit. Seicul – conducatorul Dubaiului – a auzit povestea și i-a mulțumit personal soferului de taxi și i-a dat un premiu pentru ca a fost foarte sincer și toți oamenii ar trebui să fie așa. De asemenea, el i-a dat 30.000 dolari ca sa-i mulțumeasca pentru ca a fost un bun cetățean. Uimitor.
Am avut o experienta de neuitat. Ne-am oprit la bazaruri pentru a face unele cumparaturi, am luat o barcă mică peste pârâu, am vizitat muzeul vechi de 200 ani, mi-am cumpărat chiar obiecte realizate manual, făcute din mătase, am fost pe plajă, am văzut cea mai înaltă clădire din lume (aproximativ 800 de metri – 165 etaje) Burj Dubai, a văzut hotelul de 7 stele Burj Al Dubai ( înseamnă Turnul din Dubai), a făcut snowboarding de interior, am văzut insulele artificiale in forma de palmier, am văzut insule artificiale in formele tuturor țărilor din lume am experimetat atat de multe lucruri diferite într-o singura zi. Uimitor. Chiar îmi place Dubai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *